Irmik lokumunu ilk kez yapacağım, sanırım oldukça pratik bir tarif. Tarifin başında verilen malzemelerin hepsi evde mevcut. Su, irmik ve şekerin kaynamasını beklemek pek zahmetli değil, ama karıştırma işlemi dikkat isteyecek gibi görünüyor. Sürekli karıştırarak topaklanmasını önlemenin önemli olduğu belirtilmiş. Vanilin ve sıvı yağ ekleyip düzgün bir şekilde şekil vermek için yağlı kağıt kullanmak da iyi bir fikir. Hindistan cevizi ile süslemek ise tam benim tarzım! Sonuçta ortaya çıkacak irmik lokumunun tadını ve sunumunu çok merak ediyorum. Bayram ya da özel bir günlerde ikram edilecek harika bir tatlı olacak gibi. Misafirlerime yapmayı düşünsem de kendime de bir miktar ayırmayı unutmamalıyım!
Irmik lokumunu ilk kez yapacağım, sanırım oldukça pratik bir tarif. Tarifin başında verilen malzemelerin hepsi evde mevcut. Su, irmik ve şekerin kaynamasını beklemek pek zahmetli değil, ama karıştırma işlemi dikkat isteyecek gibi görünüyor. Sürekli karıştırarak topaklanmasını önlemenin önemli olduğu belirtilmiş. Vanilin ve sıvı yağ ekleyip düzgün bir şekilde şekil vermek için yağlı kağıt kullanmak da iyi bir fikir. Hindistan cevizi ile süslemek ise tam benim tarzım! Sonuçta ortaya çıkacak irmik lokumunun tadını ve sunumunu çok merak ediyorum. Bayram ya da özel bir günlerde ikram edilecek harika bir tatlı olacak gibi. Misafirlerime yapmayı düşünsem de kendime de bir miktar ayırmayı unutmamalıyım!
Cevap yaz