Çikolatalı İrmik Topları Tarifi ve Malzemeleri
26 Haziran 2024

Çikolatalı İrmik Topları Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı İrmik Topları

Çikolatalı irmik topları, özellikle çocuklar için harika birer sürpriz lezzet toplarıdır. Görünümleri ve lezzetleriyle çocukların büyük bir iştahla yiyebileceği bir tatlıdır. Bu lezzet topları sayesinde çocuklar, bilindik bir şeyler yiyerek ne olduğunu bilmediğimiz ve içinde hangi maddelerin bulunduğu hakkında fikir sahibi olmadığımız hazır yiyeceklerden uzak duracaklardır. Ayrıca, anneler bu lezzetli tarifi çocukları ile birlikte hazırlayabilirler; böylece çocukların el becerileri gelişir. Aynı zamanda anne ve çocuklar bu tarifi beraber yaptıklarında aralarındaki bağ güçlenir ve kaliteli zaman geçirmiş olurlar. Bu tatlı, farklı süslemeler yapılarak da sunulabilir. Akşam çaylarının yanında misafirlerinize ikram edebileceğiniz harika bir tatlıdır. Ufak lokmalar şeklinde oldukları için mükemmel birer atıştırmalıktır. Çay sofralarına yakışacak ve tüm yiyenlerin beğenisini kazanacak bir tariftir. Oda sıcaklığında 2 saat bekletebilirsiniz. Fakat buzdolabında saklamanız bu süreyi 24 saate kadar çıkarmaktadır. Aynı zamanda tatlıyı saklarken kabın cam olmasına ve ağzının kapaklı olmasına dikkat etmelisiniz.

Çikolatalı İrmik Topları İçin Gerekli Malzemeler

Şerbeti İçin

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker

İrmik İçin

  • 250 gram tereyağı
  • 500 gram irmik

Üzeri İçin

  • 2 paket çikolata

Çikolatalı İrmik Topları Nasıl Yapılır?

İlk önce tencere içerisine suyu, sütü ve şekeri koyarak ocak üzerine alın ve orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırarak şekerin erimesini sağlayın. Sütün kaynamasına gerek yoktur; şeker erise yeter. Şeker eridikten sonra bir kenara alıp bekletin. Daha sonra irmik helvası için tereyağını tencere içerisinde eritin. Hafif yağı kızdırdıktan sonra irmiği ilave edin. İrmiğin rengi hafif dönene kadar orta ateşte kavurun. Rengi dönen irmiğe şerbeti koyup güzelce karıştırarak tane tane olacak şekilde kıvamını sağlayın. Daha sonra yaptığınız irmik helvasını genişçe bir borcama alıp ılıdıktan sonra buzdolabına koyarak soğumaya bırakın. Yaklaşık 2 saat sonra soğuyacaktır.

Daha sonra bir tencerenin yarısına kadar su doldurun ve suyun üstüne cam kase yerleştirip içine çikolataları parçalanmış halde koyun. Benmari usulü çikolataları eritin. Çikolatalar eridikten sonra hemen ocak üzerinden alınmalıdır; aksi halde çikolatalar sertleşip yanabilir. Daha sonra içerisine süt ekleyerek koyulaştırabilirsiniz. Buzdolabındaki irmiği çıkarıp, elinize bir miktar alarak yuvarlayın, top haline getirin ve kürdan saplayın. Yaptığınız bu irmik toplarını çikolata sosuna batırarak fazla çikolataları süzün ve bir tabağa yerleştirin. Tüm irmikleri top halinde yaparak, çikolata sosuna batırın. Daha sonra çikolatalı irmik toplarını buzdolabında bir saat bekletin. Tüm sevdiklerinizle ve ailenizle birlikte çok lezzetli, mis gibi bu harika tadı çikolatalı irmik toplarını afiyetle yiyebilirsiniz.

Ekstra Bilgiler

Çikolatalı irmik toplarını daha da lezzetli hale getirmek için üzerine Hindistan cevizi, antep fıstığı veya rendelenmiş beyaz çikolata serpebilirsiniz. Ayrıca, irmik toplarının içine birer parça fındık veya badem koyarak farklı tatlar elde edebilirsiniz. Bu tarif, tatlı krizlerinizi anında bastıracak ve misafirlerinizi etkileyecek pratik ve lezzetli bir alternatiftir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni