Portakallı İrmik Tatlısı Portakalı çok sevenlerden biri olarak portakallı irmik tatlısını da çok seviyorum. Portakalın tam mevsiminde olduğumuz için de rahatlıkla portakal bulup yapabilirsiniz bu tatlıyı. Sütlü tatlılar arasında en sevdiklerimden biri olan portakallı irmik tatlısının yapımı da oldukça kolay olduğundan fazla zaman kaybetmeden yapabilirsiniz. Şimdi lezzeti yönünden garantili olan portakallı irmik tatlısı nasıl yapılır, bunu sizlerle paylaşacağım. Portakallı İrmik Tatlısı Tarifinin Malzemeleri
Kreması için
Portakallı sos için
Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır? İlk olarak tatlının tabanını yapmak için iki paket yulaflı bisküviyi rondodan geçirin ve eritilmiş tereyağını üzerine boşaltın. İyice karıştırdıktan sonra kelepçeli kalıbın içine boşaltın ve elinizle iyice bastırın. Kreması için uygun bir tencerenin içine dört su bardağı sütü, bir su bardağı portakal suyunu, bir su bardağı irmik ve toz şekeri ilave edin ve karıştırın. Sonra ocağın üzerine alın. Sürekli karıştırmak koşuluyla krema kıvam alıp koyulaşana kadar pişirin. Pişen kremayı ocaktan alın ve ilk sıcağı çıktıktan hemen sonra bir paket vanilyayı ilave edin ve karıştırın. Hazır olan kremayı kalıp içerisindeki bisküvili taban üzerine boşaltın. Portakallı sosu hazırlamak için tencere içerisine iki su bardağı portakal suyu, iki yemek kaşığı toz şekeri ve nişastayı alıp tel çırpıcı yardımı ile iyice karıştırın. Daha sonra ocağın üzerine alıp sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin. Pişirilen portakallı sosu irmikli krema üzerine boşaltın ve düzgün bir şekilde yayın. Hazırlamış olduğunuz tatlıyı buzdolabında dinlendirmek üzere iki üç saat kadar bekletin. Portakallı irmik tatlısını dolaptan çıkardıktan sonra kalıp içerisinden çıkarın ve dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. |
Çakman
21 Temmuz 2024 PazarPortakallı irmik tatlısı yaparken bisküvili tabanın iyice bastırılması neden önemli? Bu adımı atlarsak tatlının yapısında sorun olur mu?
Cevap yazAdmin
21 Temmuz 2024 PazarMerhaba Çakman,
Bisküvili tabanın iyice bastırılması, tatlının yapısını sağlamlaştırır ve dilimlenirken dağılmasını önler. Bu adımı atlarsan, taban yeterince sıkışmamış olur ve tatlının altı kısmı dağılabilir, bu da servis yaparken zorluk çıkarabilir. Ayrıca, tatlının genel dokusu da bozulabilir. Bu nedenle, bisküvili tabanın iyice bastırılması önemlidir.