Pekmezli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Pekmezli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Pekmezli İrmik Tatlısı, Yapılışının kolay olması ve malzemelerinin ekonomik olması nedeniyle çok sık tercih edilen irmik tatlılarından biri de pekmezli irmik tatlısının. Özellikle zaman sıkıntısı çeken ev hanımları çok sık tercih etmektedir. Her damak zevkine uygun olan ve çok hafif olan pekmezli irmik tatlısının tarifi şu şekildedir;

Malzeme Listesi
  • 1,5 su bardağı irmik
  • 1 çay bardağı un
  • 2 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı süt
  • 150 gram tereyağı ya da 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 çay bardağı pekmez
Nasıl Yapılır?

Öncelikle orta boy bir tencerenin içine suyu koyun. Daha sonra üzerine şekeri ilave ederek karıştırın. Şekeri suda erittikten sonra orta ateşte kaynamaya bırakın. Şeker ve su karışımı kaynarken diğer taraftan tavanın içine tereyağını koyun ve eritin. Erittikten sonra irmik ve unu ekleyerek karıştırın. Un ve irmik kavrulana kadar karıştırın. Unun kokusu çıkana kadar ve rengi sarı olana kadar kavurun. Daha sonra kaynayan şerbetin içerisine süt ve pekmezi ilave ederek karıştırın. Bir iki dakika daha bu şekilde şerbeti karıştırın ve daha sonra şerbeti ocaktan alın. Şerbeti ocaktan indirdikten sonra irmiği şerbete ilave din. İrmiği ekledikten sonra şerbeti tekrar ocağa alın ve pekmez ile irmik özdeşleştikten sonra ocaktan indirin. Ocaktan indirdikten sonra bir süre dinlendirin. Yaklaşık 10-15 dakika dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz. Servis yaparken dondurma kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Pekmezli İrmik Tatlısı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Ballı İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Ballı İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yuvarlak İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Yuvarlak İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6