Üç Renkli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Üç Renkli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Üç Renkli İrmik Tatlısı

Üç Renkli İrmik Tatlısı, özellikle çocukların çok sevdiği bir tatlıdır. Rengarenk görünümü çocukları oldukça cezbeder. Tarifimizde sade, çilekli ve kakaolu olarak hazırlanan bu tatlı, damak zevkine göre farklı şekillerde de hazırlanabilir. Üç renkli irmik tatlısı tek bir tencerede hazırlanarak daha sonra üçe bölünerek ayrı ayrı renklendirilir. Yanında ister çay ister kahve ile rahatlıkla sunumu yapılabilir. Yapımı biraz zahmetli gibi görünse de oldukça lezzetli bir tatlı olduğu için sıklıkla tercih edilir.

Üç Renkli İrmik Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 1,5 litre soğuk süt
  • 15 yemek kaşığı irmik
  • 15 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket çilekli puding
  • 2 su bardağı süt

Üzeri İçin

  • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz içi

Üç Renkli İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Üç renkli irmik tatlısı tarifine öncelikli olarak çilekli puding hazırlanarak başlanır. Bunun için küçük bir tencereye çilekli puding ve 2 su bardağı süt konularak iyice karıştırılır. Daha sonra tencere ocağa alınarak kısık ateşte puding karıştırılarak pişirilir. Diğer yandan, ayrı bir tencereye 1,5 litre süt, irmik, toz şeker ve buğday nişastası konulur. Kısık ateşte yavaş yavaş pişirilir. İrmik kıvam bulup üzeri göz göz olunca tencere ocaktan alınır.

İrmik tenceresinden göz kararı olarak üçte biri pişen çilekli pudingin içerisine konulur. Çilekli puding ve irmik iyice karıştırılır. Üç renkli irmik tatlısı için yüksek bir borcam tercih edilir. Hazırlanan çilekli irmik borcamın tabanına dökülür ve üzeri spatula yardımıyla düzeltilir. Tenceredeki geri kalan irmiğin yarısı sade olarak çilekli pudingin üzerine dökülür ve yine aynı şekilde üzeri spatula yardımıyla düzeltilir. Tencerede kalan son irmiğin üzerine kakao ilave edilir. İyice karıştırılarak borcamın en üstüne dökülür.

Borcamın üzeri streçlenerek tatlının soğuması için yaklaşık olarak 2-3 saat kadar buzdolabında bekletilir. Soğuyan tatlı buzdolabından çıkarılır ve istenilen şekillerde dilimlenir. Servis tabağına alınarak üzerine dövülmüş ceviz içi serpilir ve sunumu yapılır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

İrmik Helvası Kaç Kalori?

İrmik Helvası Kaç Kalori?

Haber Bülteni