Sulu İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Sulu İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Sulu irmik helvası, faydalı bir besin olan helva olarak pişirildiği zaman hem sütlü hem de sulu yapılabilir. Çoğunlukla evde süt olmadığı zamanlar da sulu irmik helvasının hazırlanması da oldukça kolaydır. Maliyeti de düşük olan bu tatlıyı evde bulunan birkaç malzeme ile pratik bir şekilde yapabilirsiniz. Tam anlamıyla enerji deposu olan sulu irmik helvası, piştikten sonra üç güz buzdolabında muhafaza edebilir ve tüketileceği zaman ısıtılabilir. Sulu irmik helvasını size önereceğimiz tarif ile kolay bir şekilde yapabilir ve aileniz ile tatlı dakikalar geçirebilirsiniz.

Sulu İrmik Helvası İçin Gerekli Malzemeleri
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı su
Sulu İrmik Helvası Nasıl Yapılır?

Sulu irmik helvası şerbet ile yapılan bir tatlı olduğu için öncelikle şerbetin hazırlanması gerekir. Şerbet için uygun büyüklükte bir tencere alın ve içerisine toz şeker ile suyu ilave edin. Malzemeleri bir kaşık ile karıştırın ve tencereyi ocağın orta harlı gözüne yerleştirin. Kısık ateş de altını açıp birkaç taşım kaynatın. Kaynamış olan şerbeti ocağın üzerinden indirin ve diğer malzemeyi hazırlamaya geçin.

Yanmaz bir pilav tenceresi veya büyük bir tavanın içerisine sıvı yağ ile margarini ilave edin. Yağları ocağın üzerinde bir güzel eritin. Erimiş olan yağların içerisine yağlar yanmadan irmiği ilave edip karıştırın. Tahta bir kaşık ile irmiğin karıştırılması lezzet bakımından önemlidir. Sürekli karıştırarak kavurun ve renginin dönmesini bekleyin. İrmiğin rengi dönünce hafifi kızarmış olacaktır. Bu aşama da irmiğin içerisine kıyılmış ceviz içlerini ilave edip karıştırın. Ceviz ile buluşan irmiği bir dakika daha kadar cevizin yağı çıkana dek kavurun.

Akabinde sulu irmik helvası tarifinin içerisine önceden hazırlanmış ve hafifi ılımış olan şerbeti azar azar olacak şekilde ilave edin. Bu arada sürekli tencerede bulunan irmiği de karıştırın. Aksi halde irmiğin dibi tutabilir ve dip kısmı yanabilir. Sürekli karıştırılan helva verilen şerbeti çekecektir. Helva şerbetini çektikten sonra üzerine bir bez örtün ve birkaç dakika dinlenmesi için bekletin. Demlenmiş olan helvayı hafif ıslatılmış bir kâseye alın ve kaşık ile üzerinden hafif şekilde bastırın. Şekil vermek için servis tabağına helvayı ters çevirip çıkartın. Sunum için hazır hale gelmiş olan sulu irmik helvasını sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni