3 Renkli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
09 Temmuz 2024

3 Renkli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

3 Renkli İrmik Tatlısı

3 Renkli İrmik Tatlısı, aniden gelen misafirler için hızlıca evdeki malzemelerle hazırlanabilen ve hem lezzeti hem de göz alıcı görünümü ile mükemmel bir tatlı türüdür. Bu sütlü tatlı çeşidi, çok az malzeme kullanarak damakları şenlendiren bir lezzet sunar. Özellikle kabul günlerinde, beş çaylarında ve tatlı ihtiyacınız olduğunda zahmetsiz ve risksiz bir şekilde yapabileceğiniz bu şahane tatlıyı birlikte hazırlayabiliriz.

Gerekli Malzemeler

  • 1 litre soğuk süt
  • 12 yemek kaşığı irmik
  • 10 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya

Havuçlu Muhallebi İçin

  • Yarım kg havuç
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • Yarım su bardağı ince dövülmüş ceviz içi
  • Arzuya göre yeteri kadar toz tarçın

3 Renkli İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

İlk olarak yarım kg havucu iyice yıkayıp küçük parçalar halinde doğrayın. Doğradığınız havuçları uygun bir tencereye alın ve üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyerek havuçlar yumuşayana kadar haşlayın. Havuçlar haşlanırken, tatlının muhallebisi için ayrı bir tencereye bir litre soğuk süt, 12 yemek kaşığı irmik ve 10 yemek kaşığı toz şeker ekleyin. Bu karışımı bir çırpma teli ile karıştırın ve ocağa alın. Karışım kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirin, kaynadıktan sonra kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Tencereyi ocaktan aldıktan sonra sıcak muhallebinin üzerine 1 paket vanilya ekleyip karıştırın. Muhallebinin yarısını ayrı bir kaba alın ve üzerine 2 yemek kaşığı kakao ekleyerek kakaolu muhallebiyi iyice karıştırın.

Kare borcam bir tepsinin tabanını su ile ıslatın ve üzerine kakaolu muhallebiyi dökerek yayın. Kalan sade muhallebinin üzerine 1 adet rendelenmiş limon kabuğu ekleyip karıştırın ve kakaolu muhallebinin üzerine dökerek yayın. Haşlanmış havuçların suyunu süzün ve blenderdan geçirerek püre haline getirin. Havuç püresine 1 su bardağı toz şeker ekleyip karıştırın ve ocağa alarak 5-6 dakika kadar kaynatın. Ardından bir kasenin içine 3 yemek kaşığı buğday nişastası ekleyin ve üzerine 1 kahve fincanı kadar su ilave ederek nişastayı çözdürün. Bu karışımı havuç püresine ekleyin ve pelte kıvamına gelene kadar çırpın. Tekrar ocağa koyarak koyulaşana kadar pişirin. (Havuç püresi çok koyulaşırsa su ekleyerek açabilirsiniz. Cıvık kalırsa nişasta ekleyerek kıvam aldırabilirsiniz.)

Havuçlu püre hazır hale geldikten sonra irmikli muhallebinin üzerine dökerek güzelce yayın. Tatlıyı buzdolabına koyarak en az 2-3 saat bekletin. Buzdolabından çıkardıktan sonra kare dilimler halinde kesin ve üzerine ince dövülmüş ceviz içi serpiştirerek servis yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

İrmik Pastası Tarifi ve Malzemeleri

İrmik Pastası Tarifi ve Malzemeleri

İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İrmik Tatlısı Şerbetli Tarifi ve Malzemeleri

İrmik Tatlısı Şerbetli Tarifi ve Malzemeleri

İrmik Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

İrmik Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

İrmikle Yapılan Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

İrmikle Yapılan Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kahveli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Kahveli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ballı İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Ballı İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri