3 Renkli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

3 Renkli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

3 Renkli İrmik Tatlısı, çat kapı gelen konuklar için çarçabuk evde var olan malzemelerle hazırlanabilen ve hem lezzeti ile hem de gözlere hitap eden görünümü ile mükemmel bir tatlı türüdür. Biz hanımlar bu sütlü tatlı çeşidi ile çok az malzeme kullanarak damakları şenlendiren 3 renkli irmik tatlısını kolaylıkla hazırlayabiliriz. Özellikle kabul günlerinde, 5 çaylarında ve canınız tatlı çektiği zamanlarda zahmetsiz ve risksiz bir şeklide yapılabilen ve gönül rahatlığı ile misafirlere ikram edilebilecek bu şahane tatlıyı birlikte hazırlama başlayabiliriz.

3 Renkli İrmik Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
  • 1 litre soğuk süt
  • 12 yemek kaşığı irmik
  • 10 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
Havuçlu Muhallebisi için
  • Yarım kg havuç
  • 1 su bardağı dolusu toz şeker
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • Yarım su bardağı kadar ince dövülmüş ceviz içi
  • Arzuya göre yeteri kadar toz tarcın
3 Renkli İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Üç renkli irmik tatlısı hazırlığımıza ilk olarak yarım kg havucumuzu bol su altında iyice birkaç su yıkadıktan sonra ufak ufak doğradıktan sonra uygun bir tencereye alarak havuçların üzerine 2 parmak aşacak kadar su ilave ederek havuçlar yumuşayıncaya kadar haşlamaya bırakarak başlayalım. Ardından havuçlar haşlanırken bizde tatlının muhallebisi için ayrı bir tencereye bir litre soğuk süt, 12 yemek kaşığı kadar irmik ve 10 yemek kaşığı dolusu toz şeker ilave ettikten sonra bir çırpma teli yardımıyla karıştıralım. Daha sonra ocağa alarak muhallebi kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak yüksek ateşte kaynadıktan sonra ise kısık ateşte muhallebi kıvam alıp koyulaşıncaya kadar pişirerek tencereyi ocaktan alalım. Sıcak muhallebinin üzerine 1 paket vanilya ilave edip karıştırarak muhallebinin yarısını ayrı bir kabın içine alarak üzerine 2 yemek kaşığı kakao ilave edip kakaolu muhallebiyi iyice karıştıralım.

Daha sonra kare borcam bir tepsinin tabanını su yardımıyla ıslattıktan sonra üzerine kakaolu muhallebiyi dökerek yayalım. Ardından kalan sade muhallebinin üzerine 1 adet limon rendelenmiş limon kabuğu ekleyip karıştırdıktan sonra kakaolu muhallebinin üzerine dökerek yayalım. Daha önceden haşlamaya bıraktığımız havuçların haşlama sularını süzdükten sonra blenderden geçirerek havuçları püre şekline getirelim. Ardından havuç püresine 1 su bardağı kadar toz şeker ilave edip karıştırarak ocağımıza alıp 5-6 dakika kadar kaynatarak havuç püresini ocaktan alalım. Ardından bir kâsenin içine 3 yemek kaşığı buğday nişastasını ekledikten sonra üzerine 1 kahve fincanı kadar su ilave ederek nişastayı karıştırarak çözdürüp havuç püresinin içine ilave ederek iyice pelte kıvamını alıncaya kadar çırptıktan sonra tekrar ocağa koyarak koyulaşıncaya kadar pişirerek ocaktan alalım. (Havuç püresi çok koyulaşırsa üzerine su ekleyip açılabilir. Ayrıca cıvık kıvamda ise üzerine nişasta eklenerek kıvam aldırılabilir.)

Havuçlu püremiz de hazır hale geldikten sonra irmikli muhallebinin üzerine dökerek güzelce yayalım. Artık hazır hale gelen 3 renkli irmik tatlımızı buzdolabına koyarak en az 2-3 saat beklettikten sonra buzdolabından çıkartıp kare dilimler şeklinde dilimledikten sonra üzerine ince dövülmüş ceviz içi serpiştirerek servis yapalım.

Afiyet olsun.

3 Renkli İrmik Tatlısı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Dondurmalı İrmik Tarifi ve Malzemeleri

Dondurmalı İrmik Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İrmik Helvası Oktay Usta Tarifi ve Malzemeleri

İrmik Helvası Oktay Usta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İrmik Helvası Peynirli Tarifi ve Malzemeleri

İrmik Helvası Peynirli Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6