Yoğurtlu İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
19 Temmuz 2024

Yoğurtlu İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu İrmik Tatlısı

Yoğurtlu irmik tatlısı, irmikle yapılan şerbetli tatlılar arasında en hafif olanıdır. Yaz aylarının sıcak günlerinde ağır gelen şerbetli tatlıların aksine, yoğurtlu irmik tatlısı daha hafif ve ferahlatıcıdır. Yapımı hem çok kolay ve pratiktir hem de oldukça lezzetlidir. Yoğurtlu irmik tatlısı, yumuşacık dokusu ve ağızda dağılan yapısı ile içindeki limon kabuğu rendesi sayesinde enfes bir tat sunar. Hem misafirlerinize hem de sevdiklerinize zevkle yapıp ikram edebilirsiniz. Eğer yoğurtlu irmik tatlısını merak ediyor ve yapmak istiyorsanız doğru yerdesiniz.

Yoğurtlu İrmik Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • İki adet yumurta
  • Üç çay bardağı un
  • Üç çay bardağı irmik
  • Üç çay bardağı yoğurt
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • Bir çay bardağı toz şeker
  • Bir buçuk paket kabartma tozu
  • Bir paket vanilya
  • Bir limon kabuğu rendesi
  • İki yemek kaşığı Hindistan cevizi

Şerbeti İçin Gerekli Malzemeler

  • Dört su bardağı toz şeker
  • Dört buçuk su bardağı su
  • Çeyrek limon suyu

Yoğurtlu İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

İlk olarak şerbeti hazırlıyoruz: Dört bardak şekeri ve dört buçuk bardak suyu küçük bir tencereye koyup ocağın altını açıyoruz. 15 dakika kısık ateşte kaynattığımız şerbete çeyrek limon suyu sıkıp bir taşım daha kaynatıyoruz. Hazırladığımız şerbeti bir kenara koyup soğumasını bekliyoruz.

Ayrı bir yerde, derin bir kaseye iki adet yumurtayı ve toz şekeri koyup mikser yardımıyla çırpıyoruz. Kabarıp köpüren karışımın içine irmik, sıvı yağ, bir limon kabuğu rendesi, üç çay bardağı yoğurt ve unu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Son olarak kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek malzemelerin içine ilave ediyoruz.

Hazırladığımız yoğurtlu irmik tatlısı karışımını dikdörtgen bir borcama döküp önceden 180 derecede ısıttığımız fırında 20 dakika pişiriyoruz. Tatlıyı fırından çıkarıp biraz ılıtıyoruz. Ilıyan tatlıya soğuk şerbeti döküyoruz ve tamamen soğuması için bekletiyoruz.

Tatlı soğuduktan sonra, baklava dilimi şeklinde kesiyoruz ve üzerine Hindistan cevizi serperek servis ediyoruz. Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Yoğurtlu irmik tatlısının daha da lezzetli olması için şerbetin tam kıvamında olması önemlidir. Şerbetin şeker ve su oranının doğru ayarlanması ve tam kıvamında kaynatılması gerekmektedir. Ayrıca, tatlının soğuk şerbetle buluşması, tatlının daha iyi emilimini sağlar ve lezzetini artırır.

Bu tatlıyı daha renkli hale getirmek isterseniz, üzerine Antep fıstığı veya ceviz içi ekleyebilirsiniz. Aynı zamanda, tatlının yanında dondurma ile servis ederek yaz aylarında serinletici bir tatlı alternatifi sunabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kahveli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kahveli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Pratik İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Pratik İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Krem Şantili İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Krem Şantili İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri

İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri