Sütlü Kakaolu İrmik Tatlısı Sütlü kakaolu irmik tatlısı, tatlı severlerin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. İrmik tatlısı, yapım aşamaları açısından pudinge benzer, ancak daha koyu bir kıvama sahiptir ve soğudukça sertleşir. Birçok farklı şekilde yapılabilen irmik tatlısı, her damak tadına hitap eden çeşitleri nedeniyle oldukça tercih edilir. Sütlü kakaolu irmik tatlısının diğer irmik tatlılarından tek farkı, kakao eklenmiş olmasıdır. İçerisine kakao konulduğu için bu tatlıya "sütlü kakaolu irmik tatlısı" denir. Görselliğe önem verenler, tatlıyı farklı şekillerde süsleyebilir. İsteğe göre ceviz, fındık veya tarçın ile süslemek mümkündür. İrmik tatlısı denilince ilk akla tarçın gelir, bu nedenle genellikle tarçın tercih edilir. Sütlü kakaolu irmik tatlısının en önemli püf noktası, kaynayana kadar kısık ateşte pişirilmesidir. Eğer tatlı dibe tutarsa yanık kokusu oluşabilir, bu nedenle kısık ateşte pişirilmesi önerilir. Sütlü kakaolu irmik tatlısı iki renkli olabileceği için farklı desenlerde yapılabilir. Sütlü Kakaolu İrmik Tatlısı Malzemeleri
Sütlü Kakaolu İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır? İlk olarak derin bir tencerenin içerisine süt, irmik ve toz şeker konulur. Tüm malzemeler kısık ateşte kaynayana kadar sürekli karıştırılır. Kaynamaya yakın tereyağı ve vanilya eklenerek karıştırılmaya devam edilir. Koyu bir kıvam aldıktan sonra ocağın altı kapatılır. Görünüşü güzel bir tatlı yapmak için küçük pasta kaplarının içerisine yapılan sütlü irmik tatlısı yarısına kadar konulur. Tencerenin dibinde kalan irmik tatlısının içine kakao eklenir ve iyice karışana kadar karıştırılır. Karıştırıldıktan sonra küçük pasta kalıplarının içerisine konulan sütlü irmik tatlısının üzerine dökülür. Daha sonra buzdolabında birkaç saat bekletilir ve çıkarıldığı zaman kalıplar ters çevrilerek tatlı çıkarılır. Üzerine isteğe göre tarçın, ceviz veya fındık serpiştirilerek servis edilir. Afiyet Olsun. |
Elgin
11 Temmuz 2024 PerşembeSütlü kakaolu irmik tatlısı Toplam ne kadar sürede yapılır?
Cevap yazAdmin
11 Temmuz 2024 PerşembeMerhaba Elgin,
Sütlü kakaolu irmik tatlısının yapımı genellikle yaklaşık 20-30 dakika sürüyor. İrmik ve süt karışımı kaynadıktan sonra kıvam alana kadar pişiriliyor ve bu da ortalama 10-15 dakika sürüyor. Daha sonra tatlının soğuyup sertleşmesi için buzdolabında en az 1-2 saat bekletilmesi gerekiyor. Toplamda hazırlık ve bekleme süresi dahil, yaklaşık 2 ila 2,5 saat içinde tatlınız servise hazır hale geliyor. Afiyet olsun!