Hafif İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
20 Haziran 2024

Hafif İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Hafif irmik tatlısı, yemekli ya da çaya gelen her misafire sunulabilecek harika bir tatlı tarifidir. Sütlü tatlılar genellikle en hafif tatlılar olarak bilinir ve bu nedenle çok tercih edilir. Evde tatlı krizim tuttuğunda ilk aklıma gelen tatlı irmik tatlısı olur. Günümüzde çok farklı malzemeler kullanılarak çeşitli tatlılar yapılmaktadır. Ancak, eskiden sık sık yaptığımız lezzetler biraz şekil değiştirerek yeni tariflerde de yer bulmaktadır. İrmik tatlısı da bu tariflerden biridir. Eskiden annem irmik tatlısını hazırlayıp derin bir tabağa dökerdi. Buzdolabında soğuttuktan sonra ters çevirip havuç dilimi şeklinde keser ve üzerine tarçın ekerek bize yedirirdi. Şimdi bu tarif daha farklı şekillerde yapılmaktadır. Üzerine çikolata sosu, jöle, bisküvi gibi şeyler eklenerek yeni lezzetler oluşturulmaktadır. Ben de sizlerle bu duruma örnek olabilecek, ama yine de hafif bir lezzet olma özelliğini bozmayacak bir tarifi paylaşmak istiyorum.

Hafif İrmik Tatlısı Malzemeleri
  • 1 litre soğuk doğal inek sütü,
  • 1 paket kakaolu herhangi bir bisküvi,
  • 9 çorba kaşığı irmik,
  • 10 çorba kaşığı toz şeker,
  • 1 paket vanilya,
  • 1 çay kaşığı toz tarçın.

Hafif İrmik Tatlısı Üzeri İçin
  • 1 paket vanilyalı puding,
  • 3 su bardağı hazır vişne suyu.

Hafif İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Hafif irmik tatlısının yapımı çok kolay. Öncelikle sütlü irmiği hazırlayalım. Bunun için derin bir çorba tenceresine soğuk süt, toz şeker ve irmiği ekleyip kısık ateşe koyun. Sürekli karıştırarak kısık ateşte pişirmeye başlayın. Kaynamak üzereyken koyulaşacaktır. İlk kaynama belirtisini gördüğünüzde ocağın altını kapatın ve sütlü irmiğin içine tarçın ile vanilyayı ekleyerek karıştırın. Kare orta boy büyüklüğünde bir borcama dökün. Yaklaşık 15 dakika kadar soğumasını bekleyin. Üzerini kapatırsanız tatlı kurumaz ve daha iyi görünür. İlk sıcağı çıkan tatlının üzerine kakaolu bisküvileri iyice ufalayın ya da dizin. Tatlıyı bir kenara alın.

Jölesi için. Vişne suyu ile vanilyalı pudingi sürekli karıştırarak pişirin. İlk başta görünen bulanık renk daha sonra iyice saydam bir hal alacaktır. Kaynamaya başlayınca 2-3 dakika kaynatıp tencerenin altını kapatın. Jöle hazır. Ancak sıcak iken dökerseniz bisküviler hamur olur. Bu nedenle arada sırada karıştırarak biraz soğutun ve irmik tatlısının üzerine dökün. Tepsinin üzerini streç ile kapatarak yaklaşık 3-4 saat buzdolabında dinlendirin. Hafif irmik tatlısı hazır. İstediğiniz şekilde keserek servis yapabilirsiniz. Ayrıca, evde sıktığınız portakal suyuyla da aynı jöleyi hazırlayabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

İrmik Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

İrmik Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İrmik Tatlısı Şerbetli Tarifi ve Malzemeleri

İrmik Tatlısı Şerbetli Tarifi ve Malzemeleri