Pratik İrmik Helvası Pratik irmik helvası, genellikle cenaze evlerinde yapılır diye bilinir. Ancak, evlerde akşam televizyon başında birden tatlı isteyerek yaptığımız tatlılar arasında da yer almaktadır. Normalde bu helva tarifi, un ile de yapılan bir alternatife sahiptir. İçine isterseniz dolmalık fıstık da kavurarak lezzetine lezzet katabilirsiniz. İsterseniz sizleri daha fazla bekletmeden hemen tarife geçelim. Pratik İrmik Helvası Malzemeleri
Pratik İrmik Helvası Nasıl Yapılır? Öncelikle pratik irmik helvası tarifi için orta boy büyüklükte bir tencere veya yanmaz tava alın ve içine tereyağı veya sıvıyağı ekleyin ve ocağa koyun. Daha sonra kullandığınız yağ sıvı yağ ise irmiği biraz ısındırma işleminden sonra ekleyin. Yok eğer tereyağı kullanacaksanız, tereyağı iyice eridikten sonra irmiği ekleyin ve karıştırarak kavurun. İrmikleri yaklaşık 4-5 dakika kadar, rengi dönene kadar kavurun. Ardından üzerine toz şeker ve su ekleyerek karıştırın. İsterseniz bu işlemi ayrı bir kapta şeker ve suyu karıştırıp şeker eridikten sonra irmik helvasının üzerine dökebilirsiniz. Daha sonra ocağın altını kısın ve suyu çekmesini bekleyin. Pratik irmik helvası şekerli suyu çektikten sonra ocağın altını kapatın ve tencereyi ocaktan alın. Servis için Hindistan cevizi veya fıstık ezmesini bir kenara alın. Bir yemek kaşığı kullanarak irmik helvasından bir miktar alıp kaşığı ıslatarak servis tabağına ters çevirin. Bu işlemi pratik irmik helvası bitene kadar devam edin. Son olarak üzerine süslemesini yaparak servis edin. Pratik irmik helvası tarifi hazır. Şimdiden afiyet olsun. Ekstra Püf Noktalar ve Bilgiler İrmik helvasının daha lezzetli olması için kaliteli irmik ve tereyağı kullanmanız önemlidir. Ayrıca, irmik helvasını kavurma işlemi sırasında sabırla ve sürekli karıştırarak kavurmanız, irmiklerin eşit şekilde pişmesini sağlar. İrmik helvasını daha farklı bir aroma katmak isterseniz, süt ve su karışımı kullanabilirsiniz. Örneğin, 1 su bardağı su ve 1 su bardağı süt kullanarak helvanızı daha zengin bir tatla hazırlayabilirsiniz. Helvanın içerisine ekleyeceğiniz dolmalık fıstık veya ceviz gibi kuru yemişler, helvanızın besin değerini artırır ve lezzetine lezzet katar. Servis ederken üzerine tarçın serpebilir veya dondurma ile birlikte sunabilirsiniz. Bu, özellikle sıcak yaz günlerinde nefis bir tatlı alternatifi olacaktır. |
Oylum
13 Nisan 2024 Cumartesiİyi günler kızımla evde otururken canımız tatlı bir şey istedi. Hem pratikçe yapılan hem de tatlı krizimize iyi gelecek bir şey olsun. Ben un ve irmik helvasını çok seviyorum. Acaba pratik irmik helvası yapsam tatlı krizimize iyi gelir mi? Lütfen bu konuda bana bilgi verirseniz çok sevinirim Teşekkür ederim.
Cevap yazAdmin
13 Nisan 2024 CumartesiMerhaba Oylum Hanım,
Elbette, pratik irmik helvası tatlı krizinize iyi gelecektir. İşte size kolay bir tarif:
Malzemeler:
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt veya su
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilin (isteğe bağlı)
- Çam fıstığı veya ceviz (isteğe bağlı)
Yapılışı:
1. Tereyağını ve sıvı yağı bir tencerede eritin.
2. İrmiği ekleyin ve orta ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Rengi altın sarısı olana kadar devam edin.
3. Şekeri ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
4. Sütü veya suyu yavaşça ekleyin ve karıştırarak helvanın suyunu çekmesini bekleyin.
5. Vanilini ekleyin ve karıştırın.
6. Ocaktan alın ve dinlenmeye bırakın.
Afiyet olsun!
Ulvi
13 Nisan 2024 CumartesiMerhaba oylum hanım, tatlı krizi dediğiniz aslında kan şekerinizin düşmesi ve bunu yükseltmek için vücudunuza şeker alma isteğidir. Eğer ağzınız tatlansın istiyorsanız, kan şekerinizde yükseltecektir. Fakat sağlıklı bir şekilde kan şekerinizi yükseltmek istiyorsanız incir, kayısı yada tarçın çayı tüketmenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun.
Soru Sor / Yorum Yap