Sıvı yağlı irmik helvası, herkesin farklı malzemeler kullanarak çeşitlendirebileceği, yapımı kolay ve lezzetli bir tatlıdır. Önemli olan kıvamını ve rengini doğru tutturmaktır. Sıvı Yağlı İrmik Helvası Malzemeleri
Sıvı Yağlı İrmik Helvası Nasıl Yapılır? Tencereye sıvı yağı, irmiği ve arzuya göre ceviz, fındık ya da dolmalık fıstıkları koyun. Ocağın altını orta ateşte açın. İrmik ve fıstıklar rengi değişene kadar, yaklaşık 7 dakika boyunca kavurun. Renk değişmezse, irmik çiğ kalacağı için hoş bir tat bırakmayacaktır. Başka bir kapta şeker ve suyu karıştırarak şeker eriyene kadar çırpın. Rengi değişen irmiğin içine şekerli suyu ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın. Su kaynayana kadar ocağın altını kısmayın. Su kaynadıktan sonra altını kısın ve suyunun tamamen çekilmesini bekleyin. Suyu çekildiğinde helvanız hazır olacaktır. Servis kaselerine alabilirsiniz. Afiyet olsun. |