İrmik helvası yapmayı hiç denediniz mi? Gerçekten de pratik bir tatlı gibi görünüyor. Malzemeleri oldukça basit, irmik, yağ ve şeker ile hazırlanıyor. Özellikle kaynayan su veya sütle pişirilmesi, lezzetini artırdığı gibi dokusunu da zenginleştiriyor. Sizce de üzerine eklenen çam fıstığı veya ceviz, bu tatlıya daha fazla lezzet katmaz mı? İrmik helvasının hazırlanma aşamasında irmiği kavururken dikkat etmek gerektiğini biliyor muydunuz? Altın rengi alana kadar kavrulması gerektiği yazıyor. Bu detay, tatlıyı acı bir lezzetten koruyor gibi. Ayrıca, süt kullanmanın tatlıyı daha kremsi hale getirdiği de ilginç bir bilgi. Sizce hangi malzemelerle zenginleştirmek daha iyi olurdu?
İrmik helvası yapmayı hiç denediniz mi? Gerçekten de pratik bir tatlı gibi görünüyor. Malzemeleri oldukça basit, irmik, yağ ve şeker ile hazırlanıyor. Özellikle kaynayan su veya sütle pişirilmesi, lezzetini artırdığı gibi dokusunu da zenginleştiriyor. Sizce de üzerine eklenen çam fıstığı veya ceviz, bu tatlıya daha fazla lezzet katmaz mı? İrmik helvasının hazırlanma aşamasında irmiği kavururken dikkat etmek gerektiğini biliyor muydunuz? Altın rengi alana kadar kavrulması gerektiği yazıyor. Bu detay, tatlıyı acı bir lezzetten koruyor gibi. Ayrıca, süt kullanmanın tatlıyı daha kremsi hale getirdiği de ilginç bir bilgi. Sizce hangi malzemelerle zenginleştirmek daha iyi olurdu?
Cevap yaz