Ayçiçek yağı ile yapılan irmik helvasını ilk denediğimde, gerçekten de Türk mutfağının eşsiz bir tatlısı olduğunu düşündüm. Malzemelerin ne kadar basit olduğunu görünce, benim için yapması daha da cazip hale geldi. Kavrulmuş irmiğin o güzel kokusu, evdeki herkesi sarıyor ve iştah açıcı bir atmosfer yaratıyor. Özellikle şerbeti döktükten sonraki o heyecan dolu anları hatırlıyorum; neredeyse sabırsızlıkla helvanın suyunu çekmesini bekledim. Ceviz içi eklemek harika bir dokunuş, doku ve lezzet açısından zenginlik katıyor. Üzerine biraz tarçın serptiğimde ise, gerçekten muhteşem bir tatlı ortaya çıkmıştı. Misafirlerime sunduğumda, yüzlerindeki mutluluğu görmek, tüm emeğime değdiğini bana bir kez daha hatırlattı. Siz de denemek isterseniz, kesinlikle pişman olmayacaksınız!
Ayçiçek yağı ile yapılan irmik helvasını ilk denediğimde, gerçekten de Türk mutfağının eşsiz bir tatlısı olduğunu düşündüm. Malzemelerin ne kadar basit olduğunu görünce, benim için yapması daha da cazip hale geldi. Kavrulmuş irmiğin o güzel kokusu, evdeki herkesi sarıyor ve iştah açıcı bir atmosfer yaratıyor. Özellikle şerbeti döktükten sonraki o heyecan dolu anları hatırlıyorum; neredeyse sabırsızlıkla helvanın suyunu çekmesini bekledim. Ceviz içi eklemek harika bir dokunuş, doku ve lezzet açısından zenginlik katıyor. Üzerine biraz tarçın serptiğimde ise, gerçekten muhteşem bir tatlı ortaya çıkmıştı. Misafirlerime sunduğumda, yüzlerindeki mutluluğu görmek, tüm emeğime değdiğini bana bir kez daha hatırlattı. Siz de denemek isterseniz, kesinlikle pişman olmayacaksınız!
Cevap yaz