Öncelikle şerbeti için gereken bir su bardağı toz şeker ve iki su bardağı su temin edildikten sonra bir tencere içerisine ikisi beraber konularak ocak üzerinde kaynayıp şeker eriyene kadar ve özleşene kadar kaynatılır. Daha sonra ocaktan alınarak ılımaya bırakılır. Arkasından yuvarlak irmik tatlısının yapılışına geçilir ve malzemelerin hepsi bir derin kap içerisine eklenerek homojen bir kıvam alana kadar yoğurulur. Böylelikle elde edilen hamurdan yuvarlak irmik parçaları hazırlanabilir.
Hamur biteme kadar kullanılacak olan irmik parçaları bir tepsi içerisine belli aralıklarda irmiğe bulanarak dizilir ve yerleştirilir. Daha sonrasında ise önceden 180 derecede ısınmaya bırakılmış fırın içerisine yerleştirilerek yaklaşık 20 dakika pişmesi beklenir. Üzeri nar gibi kızarana kadar pişen
yuvarlak irmik tatlımızın artık hamuru pişmiş ve hazırdır. Sıcak halde olan parçaların üzerine ılık olan şerbet eşit şekilde parçalar üzerine dökülerek emmesi sağlanır ve tüm şerbeti emdiğinde üzerine süs olarak Antep fıstığı serpiştirilerek servise hazır hale gelir.
Afiyet olsun.