Tatlımızı hazırlamaya başlarken öncelikle derin bir tencereye sütü, irmiği ve toz şekeri koyuyoruz. Tüm malzemeyi bir çırpıcı yardımıyla iyice karıştırıp daha sonra tenceremizi ocağa koyuyoruz.
Bu karışıma rendelenmiş portakal kabuğu ve rendelenmiş limon kabuğu ekliyoruz. Rendelenmiş portakal ve limon kabuğu tatlımıza ferah bir tat vermektedir. Ardından 1/2 vanilya çubuğunu ortasından ikiye kesip bıçağın ucu ile vanilya çekirdeklerini kazıyoruz ve tencereye ilave ediyoruz. Vanilya çubuğu kullanmak istemezsek bu aşamada toz vanilya ekliyoruz. Kısık ateşte tatlımızı sürekli karıştırarak pişiriyoruz ve kıvam almasını bekliyoruz. Kıvam aldıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz. Servis kaselerini bol su ile durulayıp sularını süzüyoruz ve tatlımızı servis kaselerine paylaştırıyoruz. Servis kaselerini su ile durulamak tatlının kâseye yapışmasını engeller. Tatlımız soğuk servis edildiğinden, kaseleri buzdolabına kaldırıp soğumasını bekliyoruz. Ardından dilimlenmiş çileklerle süsleyip servis ediyoruz. Dilerseniz hazırladığınız yumurtasız irmik tatlısını kup bardaklarına yarısına gelecek kadar doldurup daha sonra üzerine bisküvi ya da dilimlenmiş meyve koyup ardından üstünü tekrar tatlı ile doldurup çikolata sosu ile süsleyerek servis edebilir ya da geniş bir servis kabına döküp soğutup ardından da dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.