İlk olarak şerbeti hazırlıyoruz: Dört bardak şekeri ve dört buçuk bardak suyu küçük bir tencereye koyup ocağın altını yakıyoruz. 15 dakika kısık ateşte kaynattığımız şerbete çeyrek limon sıkıp bir taşım daha kaynatıyoruz. Hazırladığımız şerbeti bir kenara koyup soğumasını bekliyoruz. Ayrı bir yerde derin bir kâseye üç adet yumurtayı ve toz şekeri koyup mikser yardımıyla çırpıyoruz.
Kabarıp köpüren karışımın içine irmik, sıvı yağ, bir limon kabuğu rendesi, üç çay bardağı yoğurt ve unu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Son olarak da kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek malzemelerin içine koyuyoruz. Hazırladığımız
yoğurtlu irmik tatlısını dikdörtgen borcama döküp önceden 180 derecede ısıttığımız fırında 20 dk. Pişiriyoruz. Tatlıyı fırından çıkartıp biraz ılıtıyoruz. Ilıyan tatlıya soğuk şerbeti döküyoruz ve soğuması için bekletiyoruz. Baklava dilimi kestiğimiz tatlıya Hindistan cevizi serpip sevdiklerimize zevkle ikram ediyoruz. Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.