Öncelikle geniş bir kap alın ve içine sırasıyla bir adet yumurta, toz şeker, yoğurt, sıvı yağ ve portakal kabuğu rendesini koyarak iyice elinizle karıştırın. Daha sonra un kabartma tozu ve vanilya da ilave ederek iyice yoğurun. Ben un miktarını 200 ml'lik su bardağından biraz fazla kullandım. Başka bir düz tabağa tatlı hamurlarını bulamak için dökün. Bütün malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra damla şekli vererek tabakta bulunan irmiğe bulmayarak yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine veya yağlanmış fırın tepsisine aralarında boşluk kalacak şekilde yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Bu arada siz pratik irmik tatlısı tarifinin şerbetini hazırlayın. Bu arada bu tatlı tarifinde şerbeti kaynamıyor sadece karıştırın. Bir kabın içine toz şekeri ve suyu koyup karıştırın. Şekerlerin tamamen erimesi gerekiyor. Pratik irmik tatlısı fırında iyice altın rengini aldıktan sonra fırından çıkarıp biraz havalandırın. Daha sonra fırından çıkan sıcak kurabiyelerin i soğuk şerbeti dökerek iyice çekmesi için üzerini kapatın. Bir iki saat sonra pratik irmik tatlısını çevirerek her tarafının şerbeti çekmesini sağlayın. Bir gece bekleterek şerbeti içine çektirin. Bu daha lezzetli olmasını sağlar. Bir gece geçtikten sonra üzerini istediğiniz gibi süsleyerek servis tabağına alın.
Pratik irmik tatlısı tarifi hazır. Şimdiden hepinize afiyet olsun.