Yağ eklemeden bir tencerede dolmalık fıstıkları kavurun.
Ayrı bir tencerede 1 buçuk su bardağı şeker ve 3 su bardağı sütü kaynatın, bir şerbet elde edin. Bir başka tencereye de 2 su bardağı irmiği ve 125 gram margarini koyun. İrmik altın sarısı renk alıp kokusu çıkana kadar kavurun. Üzerine kavrulan fıstıkları ve hazırladığınız şerbeti ekleyin. Şerbeti çekene kadar kısık ateşte pişmeye bırakın. Dil peynirini rendeleyin ve şerbetini çeken irmik helvasının üzerine ekleyin. Peynirler eriyene kadar karıştırmaya devam edin ve sıcakken servis edin.
Afiyet olsun.
Not; dil peyniri yoksa herhangi bir tuzsuz peynir kullanılabilir. Peynir için önemli olan tuzsuz olması ve kaşar gibi erimesidir.