Bir tencereye 1 buçuk su bardağı pekmezi, 1 buçuk su bardağı sütü ve 1 buçuk su bardağı suyu alıp kaynatın, bir şerbet elde edin.
Bir tencereye de 125 gram tereyağını, 1 çay bardağı unu ve 1 su bardağı irmiği koyun. İrmiğin rengi altın sarısına dönene ve unun kokusu çıkana kadar kavurun. Üzerine hazırladığınız şerbeti dökün. Şerbet ile irmiği iyice özleşinceye kadar kısık ateşte karıştırarak kavurun ve irmiğin şerbeti çekmesini bekleyin. İstediğiniz kıvama gelince ocağın altını kapatın ve dinlemeye bırakın. 10-15 dakika dinlenen helvadan bir yemek kaşığı yardımıyla parçalar alın ve şekil vererek tepsiye dizin. İsteğe göre üzerine toz Antep fıstığı serpin ve yanında vanilyalı dondurma ile servis edin.
Afiyet olsun.