Orta büyüklükteki bir tencereye sıvı yağ, irmik ve dolmalık fıstıklar koyulup ocakta sürekli karıştırmak suretiyle kavrulur. En az 5 dakika kavurduktan sonra kavrulan irmiğin rengi değişir. Eğer değişmediyse kavurmaya devam edilir. Yoksa bu şeklide irmiğin rengi açık olacağı için irmik çiğ gözükür. İsteyen kavururken saatte tutabilir. Ayrıca irmiğin rengini çok koyu olarak sevenler için kavurma süresi 7-8 dakika olabilir. İrmiğin yanmasını önlemek için bu süreyi çok fazla aşmamak gerekir. Rengi koyulaşan irmiğin üzerine şeker ve su eklenir. Bir kere iyice karıştırdıktan sonra helvanın suyunun kaynaması beklenir.
Su kaynadıktan sonra ocağın altı hemen kısılır. Kısık ateşte yaklaşık 2-3 dakika irmik suyunu iyice çekene kadar pişirilir. Daha sonra altı kapatılarak servis yapılır. Dileyen yanında kaymak ya da dondurma ile servis yapabilir. Çok daha lezzetli olacaktır.
Afiyet olsun.