Öncelikle geniş bir karıştırma kabı alın ve içine önce süt, toz şeker, kakao ve irmik koyarak bir çırpıcı yardımıyla iyice karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı bir tencereye koyun ve ocağın üzerine koyup altını açın ve kaynayana kadar sürekli olarak karıştırın. Kakaolu irmik toplarının muhallebisi kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve koyu bir kıvam alana kadar karıştırarak pişirin. Kakaolu irmik muhallebi istenilen kıvama geldikten sonra ocağın üzerinden alın ve soğumaya bırakılır. Ara ara karıştırarak soğutun. Kakaolu irmik muhallebi soğudukça daha koyu bir kıvam alacaktır.
Soğuyan muhallebinin içine yarım paket ister kakaolu isterse sade krem şanti ilave edip elinizle iyice yoğurup yedirin. Hazırlanan bu karışımı dinlenmesi için buzdolabına kaldırın ve yaklaşık olarak 30-40 dakika kadar bekletilir. Belirtilen süre geçtikten sonra artık hazır hale gelen karışımı dolaptan çıkarın ve elinizle küçük küçük parçalar koparıp avucunuzun ortasında yuvarlayın ve ister Hindistan cevizine bulayın ister de fıstık ezmesine bulayın. Eğer isterseniz yarısını Hindistan cevizine yarısını da fıstık ezmesine bulayın servis ederken de güzel bir görüntü olacaktır. Kakaolu irmik toplarını yuvarlarken rahat yuvarlamak için ara ara ıslatmak size yardımcı olacaktır. Bu işlemi karışım bitene kadar devam ederek servis tabağına alın. Buzdolabında tekrar 1 saat kadar daha beklettikten sonra servise hazır olacaktır. Kakaolu irmik topları tarifi hazır. Şimdiden hepinize afiyet olsun.