İrmik Revani Tarifi
İrmik revani tarifi, irmik tatlılar içinde en sıklıkla kullanılan çeşittir. Özellikle irmikli revani ramazan sofralarında ve bayramlarda en çok aranan tatlı çeşididir. Aslında revani yapmak oldukça kolay olmasına rağmen en önemli olanı da şerbetinin ayarlanmasıdır, istediğiniz kadar güzel kabarmış bir revani pişirin eğer şerbeti ayarlayamazsanız revaninin üstü kuru altı ıslak yarım kek şeklinde olur.
Şerbeti sıcak dökerseniz de revani hamur gibi olur. Bunun için mutlaka ayarında yapılması gerekmektedir. Çocuklar için revani tatlısı hem kek hem de şerbetli bir tatlı olduğu için çok severek tüketirler. İrmikli revani oldukça hafif ve çok basit yapılan bir tatlıdır.
İrmik revaninin malzemeleri- 1 su bardağı irmik,
- 1 su bardağı buğday unu,
- 1 çay bardağı sıvı yağ,
- 3 adet yumurta,
- 1 su bardağı toz şeker,
- 1 su bardağı yoğurt,
- 1 paket kabartma tozu,
- 1 paket vanilya,
- 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu,
İrmikli revaninin şerbeti için malzemesi- 3 su bardağı toz şeker,
- 3 su bardağı su,
- 8-10 damla limon suyu,
İrmikli revaninin üzeri için- Hindistan cevizi,
- Kaymak,
- Antep fıstığı tozu,
İrmikli revaninin şerbeti nasıl yapılır?
Öncelikle tencerenin üzerine toz şekeri, suyu ilave ederek kaynatalım. Şerbet kaynadıktan sonra ocağın altını kısalım ve yaklaşık olarak 15-20 dakika kıvam alıncaya kadar kaynatalım.
Daha sonra ocaktan almaya yakın limon suyunu damlatın ve bir miktar kaynadıktan sonra ocağın altını kapatarak şerbeti soğumaya bırakalım.
İrmikli revaninin kekinin hazırlanması, derin bir kâsenin içerisine öncelikle yumurta ve şekeri koyarak çırpıcı yardımı ile çırpalım. Yumurta ve şeker krema haline geldiği zaman içine vanilyayı, kabartma tozunu, unu, irmiği, yoğurdu ve sıvı yağını ekleyerek bütün malzemeleri iyice çırpalım. Hazırlanan keki ısıya dayanaklı fırın kabına ya da fırın tepsisini yağlayıp dökelim. Önceden 180 derecede ısıtılan fırında revaninin üzeri kızarana kadar pişirelim. Pişen revaniyi fırından çıkaralım. Burada dikkat edilmesi gereken nokta revani sıcak şerbet ise soğuk olmalıdır. Sıcak revaniye soğuk şerbeti döktükten sonra yaklaşık 2 saat oda sıcaklığında mutlaka dinlendirin. Daha sonra buzdolabına kaldırabilirsiniz. Üzerine Antep fıstığı tozu, Hindistan cevizi kaymak ekleyerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
20.01.2024 15:35:38
İrmik Revani Tarifi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|