- Dövülmüş fındık ya da ceviz içi,
- Çikolata parçaları,
İlk önce derin bir tencerenin içerisine ılık sütü ve irmiği ilave ediyoruz, altı kısık ateşte karıştırarak pişiriyoruz. Eğer tencerenin altı çok açık olur ise sütlü tatlılarda dibinin tutma ihtimali çok daha yüksek olmaktadır. Daha sonra muhallebinin şekerini, tuzunu, vanilyayı ve tereyağını da ilave ederek karıştırma işlemini muhallebi kaynayıp kıvamına gelene kadar devam ediyoruz. Kaynayan muhallebi göz göz olduktan sonra muhallebi hazır demektir. Ocağın altını kapatıyoruz ve pişirdiğimiz muhallebiyi tepsiye döküyoruz.
Üzerine çikolata parçalarını, fındık ya da ceviz içini dökerek süslüyoruz. Oda sıcaklığında biraz beklettiğimiz irmikli muhallebiyi daha sonra buzdolabına kaldırıyoruz. İyice soğuduktan sonra dilimleyerek servis tabağına alıyoruz. Arzuya göre sadece irmik helvasının üzerine tarçında serperek yiyebilirsiniz, denemenizde fayda var. Çünkü sütlü tatlılara tarçın muhteşem yakışıyor.
Afiyet olsun.