İrmik Kurabiyesi
İrmik kurabiyesi hem gevrek hem de yumuşak ağza aldığınızda dağılan harika bir kurabiyedir. 5 çaylarında misafirlerinizi kıskandıracak güzel bir tercih olacaktır.
İrmik kurabiyesi malzemeleri- 125 gram margarin
- 2 tane yumurta
- 1 çay bardağı Ayçiçek yağı
- 1 çay bardağı nişasta
- 1.
5 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı Hindistan cevizi
- 3 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- 1 paket vanilya
İrmik kurabiyesi nasıl yapılır?
İlk önce, margarini eritin ve ılımaya bırakın. Daha sonra, yumurta ve sıvı yağı ekleyip karıştırın. Pudra şekeri, Hindistan cevizi, vanilya, un ve kabartma tozunu da ekleyip yoğurun. Yoğurulan hamurdan, ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın. Fırın tepsisini az yağlayıp ya da tepsiye yağlı kâğıt serip, yuvarladığınız irmik kurabiyesi hamurunu koyun. Son olarak, önceden ısıtılmış 150 derece fırında, 10-15 dakika kadar pişirin. Üzerinin kızarmadan, beyaz kalması gerekir. Yaklaşık 15 dakika sonra, irmik kurabiyeniz hazır. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
19.01.2024 06:32:50
İrmik Kurabiyesi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|