İrmik Helvası Nasıl Yapılır; İrmik helvası canınız tatlı çektiğinde, hazırlıksız gelen misafirlere çok çabuk bir şekilde hazırlayıp sunabileceğiniz bir tatlı türüdür. Yapımı çok kolay olmakla birlikte tatlı ihtiyacını gereğinden fazlasıyla karşılayabilecek bir tatlıdır. Çay ile çok iyi gider.
İrmik Helvasının Tarifi İçin Malzemeleri
- 120 gram margarin ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1.
5 su bardağı irmik
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket dolmalık fıstık
İrmik Helvası Nasıl Yapılır?
Margarin ve sıvı yağı tencereye konulduktan sonra ocağın altını açıp dolmalık fıstıkları ekliyoruz ve bir iki defa tencerede döndürüyoruz. Hafif kavrulmuş dolmalık fıstıkların içine irmiği döküp hafif ateşte irmikler renk değiştirinceye kadar yavaş yavaş kavuruyoruz.
Ayrı bir tencereye suyu, sütü ve toz şekeri koyduktan sonra ocağın altını açıp şeker dipte kayboluncaya kadar irmik helvamızın şerbetini kaynatıyoruz.
Kavrulurken rengi değişmiş irmiklerin içerisine kaynamış toz şeker ve süt karışımını ekledikten sonra bir iki kere daha karıştırıyoruz. Kapağını kapatıyoruz ve irmik şerbetini çekince ocağın altını kapatıyoruz. Demlenmesi için bir süre bekliyoruz. Artık irmik helvasına istediğiniz şekli verebilirsiniz sizin hayal gücünüze kalmış.
İrmik helvası nasıl yapılır sorusuna cevap vermiş olduk afiyet olsun.