İrmik çorbası için uygun büyüklükte bir tencere alın ve içerisine tereyağı ile sıvıyağı ilave edin. Tencereyi ocağın üzerine alın ve yağları kısık ateş de eritin. Ardından irmiği tencereye ilave edip karıştırarak kavurun. İrmiği pembeleşene dek kavurun ve ardından üzerine iki tane rendelenmiş domates ile domates salçasını ilave edin.
Birkaç dakika bu şekilde pişirin ve arından içerisine karabiber, kuru nane, tuz ve sıcak suyu ilave edip karıştırın. Sıcak olan et suyunu da ilave ettikten sonra çorbayı kaynamaya bırakın.
İrmik çorbası kaynarken bu aşama da çorbanın terbiyesini hazırlamaya geçebilirsiniz. Terbiye için iki tane yumurta sarısını bir çatal veya çırpıcı ile karıştırın. Üzerine bir çay bardağı sütü ve unu ilave edip karıştırın. Hazırlanmış olan terbiyeyi kaynamakta olan çorbanın içerisine yavaş yavaş ilave edin. Terbiye ile çorba birleştikten sonra karıştırarak birkaç taşım kaynatın ve ocağın altını kapatın. Hazır hale gelmiş olan irmik çorbasını sıcak olarak şekilde sunum yapın. Arzu ederseniz eğer çorbanın içerisine sarımsak veya limon suyu da dahil edebilirsiniz. Yahut bir gün önceden pişmiş olan tavuk etiniz varsa çorbanın içerisine minik parçalara getirip ilave edebilirsiniz. Bu tamamen sizin zevkinize kalmış bir durumdur.
Afiyet olsun.