Fıstıklı irmik helvasının yapılışına ilk olarak fıstıkları hazırlayarak başlayın. Küçük bir tavanın içine 1 yemek kaşığı tereyağını koyun ve eritin. Tereyağı eridikten sonra dolmalık çam fıstığını ilave edin ve kavurmaya başlayın. Fıstıklar kavrulduktan sonra kalan tereyağı da ilave edin. Tere yağını ilave ettikten sonra irmikleri ekleyin ve kavurmaya başlayın. İrmikleri sürekli karıştırın ki yanmasın. İrmikler kavrulduktan sonra ayrı bir tencerenin içine sütü koyun ve zerine şekerini ilave ederek karıştırın. Sütü şeker ile kaynayana kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra sütü ocaktan alın ve sıcak sıcak kavurduğunuz irmik ve fıstık karışımının üzerine dökün. Dökerken bir taraftan da karıştırın.
Sütün hepsini döktükten sonra kısık ateşte irmikler sütü çekene kadar pişirin. İrmik sütü çektikten sonra ocaktan indirin. Ocakta indirdikten sonra 15 dakika dinlendirin. Dinlendirme süresi bittikten sonra tarçını serpin. Böylece fıstıklı irmik helvası hazır olacaktır.
Afiyet olsun.