Fırında irmik helvasını hazırlamaya ilk olarak şerbetini yapmakla başlayın. Bunun için uygun bir tencerenin içine toz şeker ve suyu alıp ocağın üzerine koyun ve kaynamaya bırakın. Şerbetin içine limon suyunu da ilave ederek beş dakika daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın ve şerbeti soğumaya bırakın.
Şerbet soğurken sizde bu sırada helvanın yapımına geçin bunun için uygun bir karıştırma kabının içine yumurtaları ve toz şekeri ilave edip mikserle iyice çırpın. Köpük kıvamına gelmiş olan karışımın içine sıvı yağ ve yoğurt ilave edin ve tekrar karıştırın. Ardından un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı da ilave ederek homojen bir kıvam alana kadar karıştırın. Bu malzemeyi yağlı kâğıt serili fırın kabına boşaltın ve 185 derecelik fırına gönderin. İrmik helvası kızarınca fırından çıkarın. Soğumuş olan şerbeti ılımış olan helvanın üzerine gezdirin. Şerbetini çektikten sonra fırında irmik helvası sunuma hazır. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.