Fındıklı irmik helvası
İrmik, mutfakta pek çok pasta ve tatlıda kullanılır. Bunlardan biri de
fındıklı irmik helvasıdır. Bazı püf noktalara dikkat ettiğinizde, oldukça lezzetli bir helva ortaya çıkacaktır. Kullandığınız yağında, tereyağı olmasına önem vermek gerekir. Şerbetini su ve şekerle yapanlar vardır. Fakat ben süt ve şekerle, daha lezzetli olduğunu düşünüyorum.
Fındıklı irmik helvası malzemeleri
- 1 su bardağı irmik
- Yarım su bardağı dövülmüş fındık
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı süt
- 1 bardak şeker
- Tarçın
Fındıklı irmik helvası nasıl yapılır?
Tencereye tereyağını koyup, ocağa koyun. Tereyağı eridikten sonra, irmiği ve dövülmüş olan fındığı ekleyin. Fındık ve irmik altın sarısı rengini alana kadar, kavurmaya devam edin. İrmik ve fındığın yanmaması için, sürekli karıştırmak gerekir. Karıştırma işleminde, de tahta kaşık kullanın. Ayrı bir yerde şekeri, sütün içine koyup karıştırarak eritin. Kavrulan irmik altın sarısı renk olduğu zaman, sütle şekeri ekleyin. Biraz karıştırıp kısık ateşte 3-4 dakika sütü çekene kadar pişirin. Daha sonra, altını kapatın ve biraz dinlendirin. Dinlendiği zaman, daha lezzetli olacaktır. Fındıklı irmik helvasını, ılık olarak servis yapabilirsiniz. Servis tabağına koyduktan sonra, üzerine tarçın serpin.
Afiyet olsun.