Öncelikle bir tencerenin içine tereyağını ekleyerek eritelim, daha sonra üzerine de sıvı yağını ekleyin ve irmiği dökerek karıştırmaya başlayalım. İrmiğin yanmaması için sürekli olarak karıştırılması gerekmektedir. Aksi halde tencerenin kenar kısımlarındaki irmikler çabucak yanar. Kavurduğunuz irmiğin rengi istediğiniz kıvamı bulunca üzerine toz tarçını ve zencefili ekleyin. Yeniden irmiği karıştırmaya devam ederken içine su, şeker ve sütü ilave edin. Eklenen şeker eriyinceye kadar karıştırmaya devam edelim.
İrmik helvasını karıştırma işi eklenen sütü ve suyunu tamamen çekene kadar devam etmelidir. Sütünü ve suyunu çeken irmiği tencerenin kapağını kapatarak ocaktan alalım. Ocaktan aldığımız irmik helvasını dinlendirmek için bir bezin arasına sarıp kenara kaldıralım. Yaklaşık 15 dakika kadar irmik helvasını dinlendirelim. Dinlenme süresinden sonra isteğe göre servis tabağının içine alınır. Tercihe göre irmik helvasının yanında dondurmada servis edilebilir.
Afiyet olsun.