Çilekli irmik tatlının yapımı için ilk olarak beş bardak süt, on yemek kaşığı şeker ve dokuz yemek kaşığı irmik derin bir tencereye alınır ve iyice karıştırılır. Ardından ocağa alınır ve altı açılır. Orta dereceli ateş de karıştırılarak pişirilir. Kaynayıp göz göz olmaya başlayınca ocaktan alınır. İçerisine vanilya ve tereyağı eklenerek tekrar karıştırılır. Bu tatlının sunumu en güzel tart kalıbında olur bu nedenle irmik tatlısı tart kalıbına dökülür. Buzdolabına konulur üç dört saat kadar soğuması beklenir. Ardından ters çevrilip çilek sosu ile birleştirilir. Çilekli sosu hazırlanmaya başlanır. İsteğe göre çilek sos kullanmak yerine direk çilek dilimleri de kullanılabilir.
Bu sizin damak tadınıza kalmış bir durumdur. Çilek sosu için yarım kilo çilek ayıklanır ve temizce yıkanır. Yıkanan çilekler robota alınır ve üzerine bir çay bardağı şeker ilave edilir. Püre haline gelene kadar çekilir. Ardından bir tencereye alınır ve ocağa konulup altı açılır. Yavaş yavaş pişirilir. Kaynayınca altı kısılır ve koyu karamelize bir hal alıncaya kadar pişirilir. Ardından ocaktan alınır ve soğuyunca tart kalıbındaki tatlımız servis tabağına alınır ve sos üzerine dökülüp tekrar dolaba konulur. Sosu da donunca dilimlenerek servis edilir.
Afiyet olsun.