Çikolata soslu sütlü irmik tatlısının yapımına öncelikle irmikli muhallebisini yaparak başlayın. Orta boy tencerenin içine sütü koyun ve üzerine irmik ve şekeri ilave ederek karıştırın. Karıştırma işlemi bittikten sonra bu karışımı orta ateşte pişirmeye başlayın. Pişirirken sık sık karıştırın. Pişirme işlemi devam ederken diğer taraftan ayrı bir tencerenin içinde çikolata sosunu hazırlayın. Çikolata sosunu hazırlamak için tencerenin içine 1 su bardağı sütü koyun ve üzerine bir paket çikolata sosunu ilave ederek karıştırın. Kıvamını siz kendiniz ayarlayabilirsiniz. Kıvamını ayarladıktan sonra sosun altını kapatın. Pişen irmikleri de ocaktan alın. Bütün bu işlemleri tamamladıktan sonra orta boy bor camı alın.
Pötibör bisküvileri bir sıra halinde borcamın tabanına dizin. Bisküvilerin üzerine hazırladığınız irmikli tatlısını gezdirerek dökün. Bir kaşık yardımıyla her yere eşit gelecek şekilde yayın. Yayma işlemi bittikten sonra bir sıra daha bisküvi dizin ve üzerine yine irmik tatlısını dökün ve her yere eşit gelecek şekilde yayın. Daha sonra en üste hazırladığınız çikolata sosunu dökün ve bir kaşık yardımıyla tepsinin her yerine eşit gelecek şekilde yayın. Bütün işlemleri bitirdikten sonra yaklaşık 20-25 dakika dolapta dinlendirin. Dinlendirme işlemi bittikten sonra çikolata soslu sütlü irmik tatlısınız hazır olacaktır. Servis Yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.