Öncelikle beyaz irmik tatlısını pişireceğiniz orta boy büyüklükte bir tencere alın ve içine sütü, toz şekeri ve irmiği koyup karıştırın ve ocağın üzerine koyun ve altını açın. Bir mikser veya bir çırpıcı yardımıyla sürekli olarak karıştırın. Bu işlem muhallebinin topaklanmadan pişmesini sağlamaktadır. Orta ateşte koyu kıvam alana kadar bu şekilde kaynamasını bekleyin. İstenilen kıvama gelince ve kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve altını kapatın. İsterseniz ceviz ve fındık içini şimdi koyup karıştırın isterseniz de üzerine serperek servis edebilirsiniz.
Beyaz irmik tatlısı tarifi hazır hale geldikten sonra üzerine hemen margarini ilave ederek eriyene kadar karıştırın ve daha sonra vanilya dökerek yine karıştırın. Hazır olan muhallebiyi ıslanmış borcamın içine dökerek yayın. Bu şekilde biraz soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın ve yaklaşık olarak 1-2 saat kadar bekletin. Beyaz irmik tatlısı tarifi hazır. Güzel dilimler halinde kesin ve soğuk olarak servis yapın. Şimdiden hepinize afiyet olsun.