Adından da anlaşılacağı gibi bu tatlımızın öncelikli olarak şerbetinin yapılması gerekir. O nedenle de bir tencere içerisine yerleştirilen su ile şeker ocak üzerinde eriyinceye kadar kaynatılır. Daha sonrasında da soğuması için açık ve serin bir yerde dinlenmeye bırakılır. Daha sonrasında ise hamuru için gereken tüm malzemeler bir kâse içerisine konularak yoğurulur ve istenen kulak memesi kıvamındaki hamur elde edilir. Elde edilen hamurdan parçalar kopartılarak bir geniş borcam içerisine belli aralıklarda yerleşim yapılarak bütün irmik parçaları yerleştirilir.
Daha sonrasında 200 derecede önceden ısıtılmış fırın içerisine yerleştirilerek yaklaşık 20 dakika pişmesi beklenir. Üzeri nar gibi kızaran parçalar elde edildiğinde fırından çıkartılan irmik hamurları geniş bir yere alınarak üzerine soğuyan şerbet ilave edilir ve biri sıcak biri soğuk olan iki malzemenin birbirini kabul etmesi sağlanır. Böylelikle soğuk şerbetli irmik tatlımız hazır hale gelir. En son olarak da servisinde güzellik oluşturması açısından üzerine küçük tutumlar halinde Antep fıstıkları serpiştirilir ve afiyetle yenir.