{ "title": "Zeytinyağlı İrmik Helvası", "image": "https://www.irmik.gen.tr/images/zeytinyagli-irmik-helvasi.jpg", "date": "21.01.2024 10:18:45", "author": "ayşe ekercan", "article": [ { "article": "Zeytinyağlı irmik helvası, İrmik helvasını hangi yöreye ait olduğu bilinmemektedir. Ülkemizde her bölgede yapılır ve yörelere göre farklılık gösterir. Fakat tadı her yerde aynı olan bir tatlı türüdür. Çok hafif bir tatlıdır. Misafirkerinize çabucak hazırlayacağınız kolay ve oldukça faydalı bir tariftir. Bu tarifin içinde bulunan süt dolayısıyla kalori oranıoldukça düşüktür ve çok faydalıdır. İçinde bulunan irmik sayesinde çok faydalı bir tatlı çeşididir. İrmik kan şekerini yavaş yavaş düşürür. Yüksek enerji verir. Tokluk hissi verir. Kas ve sinir sistemini çalıştırır. Homoglobin için faydalıdır. Kalp ve böbrek sağlığına da oldukça faydalıdır. Genellikle margarin ve tereyağıyla yapılan irmik helvasını daha hafif olması için zeytinyağıyla yapabilirsiniz. Tarife uygun yaptığınızda lezzetinden hiçbir şey kaybetmediğini göreceksiniz. İrmik B ve E vitamini bakımından oldukça zengindir. Bu nedenle oldukça faydalı bir tatlıdır. Çocuklarınıza kolayca yapıp gönül rahatlığıyla yedirebilirsiniz. Çocukların da severek yiyeceği bir tariftir.

Zeytinyağlı irmik helvası tarifinin malzemeleri
Zeytinyağlı irmik helvası tarifi nasıl yapılır?

Öncelikle bir kapta süt, su ve toz şekeri eritelim. Sonra bir tencereye irmiği koyup sabırla yakmadan Zeytinyağıyla kahverengi tonuna yakın bir renk oluncaya kadar kavurarak Sonra erittiğimiz toz şeker karışımını döküp vanilyayı da ekleyelim. Daha sonra tencerenin kapağını kapatalım ve ocağı kısalım. 5 dakika demlendirelim ve ceviz ya da fındık koyup karıştırdıktan sonra sıcak sıcak kaplara dolduralım. Daha sonra tabaklara ters çevirelim. Dileğinize göre dondurmayla servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }