{ "title": "Yuvarlak İrmik Tatlısı", "image": "https://www.irmik.gen.tr/images/Yuvarlak-Irmik-Tatlisi-74.jpg", "date": "20.01.2024 03:28:47", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "Yuvarlak irmik tatlısı; Şerbetli tatlılardan hafif tatlılar sınıfına giren irmik tatlıları özellikle yumuşak yapısı ve kolay yapılabilirliği açısından ev hanımlarının bile kolaylıkla yapabileceği bir tatlı çeşididir. Ayrıca benim de severek tükettiğim irmik tatlıları içerisinde en başta yer alan tatlıdır. Malzemeleri ve yapılışı tarif ile rahatlıkla yapılacağından aile bireyleriniz için yapabileceğiniz maliyetini düşürerek temin edebileceğiniz tatlı çeşitlerindendir. Şerbetli olmasından ötürü de her zaman tercih edilecek olan bu tatlı farklı ve güzel lezzetler arayanların öğrenmesi yapması gereken bir şerbetli tatlıdır.

Yuvarlak irmik tatlısı malzemeleri
Yuvarlak irmik tatlısının şerbetinin ve tatlısı nasıl yapılır?

Öncelikle şerbeti için gereken bir su bardağı toz şeker ve iki su bardağı su temin edildikten sonra bir tencere içerisine ikisi beraber konularak ocak üzerinde kaynayıp şeker eriyene kadar ve özleşene kadar kaynatılır. Daha sonra ocaktan alınarak ılımaya bırakılır. Arkasından yuvarlak irmik tatlısının yapılışına geçilir ve malzemelerin hepsi bir derin kap içerisine eklenerek homojen bir kıvam alana kadar yoğurulur. Böylelikle elde edilen hamurdan yuvarlak irmik parçaları hazırlanabilir. Hamur biteme kadar kullanılacak olan irmik parçaları bir tepsi içerisine belli aralıklarda irmiğe bulanarak dizilir ve yerleştirilir. Daha sonrasında ise önceden 180 derecede ısınmaya bırakılmış fırın içerisine yerleştirilerek yaklaşık 20 dakika pişmesi beklenir. Üzeri nar gibi kızarana kadar pişen yuvarlak irmik tatlımızın artık hamuru pişmiş ve hazırdır. Sıcak halde olan parçaların üzerine ılık olan şerbet eşit şekilde parçalar üzerine dökülerek emmesi sağlanır ve tüm şerbeti emdiğinde üzerine süs olarak Antep fıstığı serpiştirilerek servise hazır hale gelir.

Afiyet olsun.
" } ] }