{ "title": "Yoğurtlu İrmik Tatlısı", "image": "https://www.irmik.gen.tr/images/yogurtlu-irmik-tatlisi(1).jpg", "date": "21.01.2024 00:35:20", "author": "Ayşe", "article": [ { "article": "Yoğurtlu irmik tatlısı, irmikle yapılan şerbetti tatlıların arasında en hafifidir. Yaz aylarının sıcak günlerinde ağır gelen o şerbetli tatlıların aksine yoğurtlu irmik tatlısı daha iyi olur. Yapımı hem çok kalay ve pratik olduğu kadar lezzetli de bir tatlıdır. Yoğurtlu irmik tatlısı yumuşacık ve ağızda dağılması ve içindeki limon kabuğu rendesiyle enfes bir tatlıdır. Hem misafirlerinize hem de sevdiklerinize zevkle yapıp ikram edebilirsiniz. Yoğurtlu irmik tatlısını merak ediyorum ve yapmak istiyorum diyorsanız tamda doğru adrestesiniz.

Yoğurtlu irmik tatlısı için gerekli malzemeler
Şerbeti için gerekli malzemeler
Yoğurtlu İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

İlk olarak şerbeti hazırlıyoruz: Dört bardak şekeri ve dört buçuk bardak suyu küçük bir tencereye koyup ocağın altını yakıyoruz. 15 dakika kısık ateşte kaynattığımız şerbete çeyrek limon sıkıp bir taşım daha kaynatıyoruz. Hazırladığımız şerbeti bir kenara koyup soğumasını bekliyoruz. Ayrı bir yerde derin bir kâseye üç adet yumurtayı ve toz şekeri koyup mikser yardımıyla çırpıyoruz. Kabarıp köpüren karışımın içine irmik, sıvı yağ, bir limon kabuğu rendesi, üç çay bardağı yoğurt ve unu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Son olarak da kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek malzemelerin içine koyuyoruz. Hazırladığımız yoğurtlu irmik tatlısını dikdörtgen borcama döküp önceden 180 derecede ısıttığımız fırında 20 dk. Pişiriyoruz. Tatlıyı fırından çıkartıp biraz ılıtıyoruz. Ilıyan tatlıya soğuk şerbeti döküyoruz ve soğuması için bekletiyoruz. Baklava dilimi kestiğimiz tatlıya Hindistan cevizi serpip sevdiklerimize zevkle ikram ediyoruz. Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.
" } ] }