{ "title": "Vişne Soslu İrmik Tatlısı", "image": "https://www.irmik.gen.tr/images/Visne-Soslu-Irmik-Tatlisi-12.jpg", "date": "20.01.2024 06:11:13", "author": "Yunus Ekiz", "article": [ { "article": "Vişne Soslu İrmik Tatlısı, tatlılar arasında yapılması en kolay olan ve beğenilerek tüketilmekte olan soslu bir tatlıdır. Vişne soslu irmik tatlı sunumu ile de göz doldurur. Özellikle de çocuklar tarafından da sevilerek tüketilen tatlılar arasında yerini korur. Süt tüketmeyen çocuklar için, içerisinde süt bulundan dolayı oldukça faydalı olacaktır. Ayrıca Kalsiyum bakımından oldukça zengin bir tatlı türüdür. Yapımı için ise kullanılacak olan malzemeler aşağıda belirtilmiştir.

Vişne Soslu İrmik Tatlısı İçin Malzemeleri
Vişne Sosu için
Vişne Soslu İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Vişne soslu irmik tatlısı yapımı için öncelikle derin bir tencereye irmik tatlısı yapmak için, irmiği boşaltırız. Ardından içerisine sütü ve toz şekeri de ilave ederek, ocağa alıp, yavaş yavaş karıştırmaya başlarız. Bu karıştırma işlemi irmikler göz göz oluncaya kadar devam etmelidir.

İrmiğimiz ve diğer karışımlar muhallebi kıvamını aldığı tenceremizi ateşten alırız. Ardından bor camı hafif su ile ıslatıp, içerisine ise hazırlamış olduğumuz irmik tatlısı muhallebisini boşaltırız. Bu irmik muhallebisini ise soğuması için, serin bir yerde bekletmemiz gerekir.

Vişne soslu irmik tatlısının, vişne sosunu hazırlamak için öncelikle 4 yemek kaşığı tepeleme nişastayı boşaltırız. Boşalttıktan sonra üzerine vişne suyumuzu da ekleyip, yavaş yavaş karıştırarak, güzel bir biçimde pişiririz. Vişne ise muhallebi kıvamına geldikten sonra, pişirdiğimiz vişne sosunu daha önce yapmış olduğumuz irmik muhallebisinin üzerine güzelce boşaltırız. Ardından irmikli vişne soslu tatlımızı soğuması için bor camın ağzını kapatmış halde buzdolabında bekletiriz. Soğuma işlemi esnasında, üzerine vişne tanelerini ekleyebilir sonrasında servis haline getirebiliriz. İsteğe bağlı olarak da üzerine, ceviz, badem gibi kuruyemişler ekleyerek de servis edebilirsiniz. Servis etmeden önce borcamda bulunan vişneli irmik tatlısını küçük dilimler halinde keserek servis tabağına alıp servis edebilirsiniz.
" } ] }