{ "title": "Tereyağlı İrmik Helvası", "image": "https://www.irmik.gen.tr/images/tereyagli-irmik-helvasi.jpg", "date": "20.01.2024 13:49:33", "author": "Öznur Taşpınar", "article": [ { "article": "
Tereyağlı irmik helvası, irmik sağlık açısından çok faydası olan bir besindir. Bu nedenden dolayı da irmiği Türk mutfağında hem tatlı olarak hem de yemekler de tüketebilirsiniz. Çoğu zaman helva olarak kullanılan irmik lif bakımından çok zengindir. Aynı zamanda tereyağı da faydalı bir besin olmasından dolayı tereyağı irmik helvası tam anlamıyla bir enerji deposu haline gelebiliyor. Bu faydalı besinlerin içerisine bir de süt ilave edildiğinde sağlık açısından çok faydalı bir tatlı yapılabiliyor ve lezzetine de doyum olmuyor.

Tereyağlı İrmik Helvası İçin Gerekli Malzemeleri
Tereyağlı İrmik Helvası Nasıl Yapılır?

Tereyağlı irmik helvanın hazırlamasına süt ile şekeri kaynatarak başlayın. Sütlü bir şerbet ile yapılan bu faydalı helvayı hazırlamak için ilk önce sütü bir pişirme kabının içerisine alın ve üzerine toz şekeri ilave edip karıştırın. Tahta bir kaşık ile karıştırılan sütlü şerbeti ocağın üzerine alıp kaynatın. Bir taşım kaynaması yeterli olacaktır. Hazır hale gelen şerbeti bir kenara kaldırın ve irmiği kavurma aşamasına geçin.

İrmiği kavurmak için de bir yanmaz tava alın ve içerisine tereyağı ile sıvı yağı ilave edip kısık ateş de eritin. Erimiş olan yağın içerisine yağlar yanacak kıvama gelmeden hemen irmiği boca edin. İrmiği ilave ettikten sonra sürekli kavurun. Kavrulan irmiğin rengi pembe olunca tencerenin içerisine bir çay bardağı cevizi ilave edip karıştırın. Ceviz ile irmiği kavurduktan sonra tencerenin içerisine önceden pişirilmiş olan şerbeti ilave edin. Bu aşama da şerbeti ile buluşan tereyağlı irmiği sütü çekene dek karıştırın. Akabinde şerbetini çeken helvayı bir kanara kaldırın ve bekletin. Dinlendirilen helvayı beş dakika sonra kaselere alıp sunum yapın. Arzu ederseniz eğer kaşık ile şekil verebilirsiniz. Bu işlemi yaparken de sürekli su dolu bir kâseye kaşığı batırıp helvadan alın ve sunum tabaklarına yerleştirin. Hazır hale gelmiş olan tereyağlı irmik tatlısını sıcak sıcak sevdiklerinize servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }