{ "title": "Tarçınlı İrmik Helvası", "image": "https://www.irmik.gen.tr/images/tarcinli-irmik-helvasi.jpg", "date": "20.01.2024 16:10:48", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Tarçınlı irmik helvası, irmik ve tarçın birçok tatlıda kullanılan ve yapılan tatlılara mükemmel bir lezzet kadar malzemeler arasındadır. Tarçınlı irmik helvası yapımında, İrmiğin kavrulma işlemi devamlı karışacağı için biraz zahmetli olsa da herkesin kolaylıkla yapabileceği bir helva tarifidir. Çat kapı gelen misafirlere bile çay demlenene kadar hazırlanıp, çayın yanına servis edilebilir. Sevdiklerinizi ödüllendirmek için ya da kendiniz için harika bir tarif olan tarçınlı irmik helvası yapılışına gelin hep birlikte bakalım.

Tarçınlı İrmik Helvası İçin Gerekli Malzemeleri
Tarçınlı İrmik Helvası Nasıl Yapılır?

Tercihen orta boy çelik tencerenin içine margarin eklenerek orta ateşte eritilir. Üzerine irmik ilave edilir ve tahta kaşık yardımı ile devamlı karıştırılarak irmiğin rengi değişene kadar kavrulur. Bu aşamada karıştırma işleminin hiç bırakmadan devam ettirilmesi gerekir. İrmiğin rengi istenilen kıvama ulaşınca ceviz ya da dövülmüş fındıklar eklenip bir iki dakika kadar daha kavrulur. Kavrulan malzemeye, su, süt, toz şeker ve tarçın ilavesi yapılarak, ocağın altı iyice kısılır ve karıştırılır. Tencerenin kapağı kapatılıp kısık ateşte suyunu çekmesi beklenir.

Suyunu çeken tarçınlı irmik helvası ocaktan alınarak bir bezin arasına sarılıp 20 dakika kadar dinlendirilir. Dinlenme süresi tamamlanınca üzerine 1-2 yemek kaşığı toz şeker serpiştirilir. Tekrar karıştırılır ve birkaç dakika kadar daha dinlendikten sonra istenilen şekilde servis tabağına alınır. Tercihen yanında dondurma ile servise sunulur.

Afiyet olsun.
" } ] }