{ "title": "Sütlü Kakaolu İrmik Tatlısı", "image": "https://www.irmik.gen.tr/images/Sutlu-Kakaolu-Irmik-Tatlisi-54.jpg", "date": "19.01.2024 22:01:27", "author": "Tuba Asena", "article": [ { "article": "Sütlü kakaolu irmik tatlısı, İrmik tatlısı tatlı sevenlerin vazgeçilmez lezzetidir. İrmik tatlısı puding yapımına benzer aslında tek fark irmik tatlısı daha koyu bir kıvam da ve soğudukça sert oluyor. İrmik tatlısı birçok farklı şekilde yapılır. Her damak tadına hitap eden lezzeti yapıldığı içinde çok tercih edilir. Sütlü kakaolu irmik tatlısının diğer irmik tatlı çeşitlerinde tek farkı kakaolu olmasıdır. Zaten içerisinde kakao konulduğu için sütlü kakaolu irmik tatlısı deniliyor. Gösterişe önem veren bayanlar farklı şekilde süsleme de yapabilir. İsteğe göre ceviz, fındık veya tarçın ile süslenebilir. İrmik tatlısı denilince ilk akla tarçın olduğu için genelde tarçın tercih edilir. Sütlü kakaolu irmik tatlısının tek püf noktası kaynayana kadar kısık ateşte kaynatılmalıdır. Eğer dibine tutarsa tatlı da yanık kokusu olabilir. O yüzden kısık ateşte yapılması önerilir. Sütlü kakaolu irmik tatlısı iki renkli olacağı için farklı desenlerde yapılabilir.

Sütlü kakaolu irmik tatlısı malzemeleri
Sütlü kakaolu irmik tatlısı nasıl yapılır?

İlk olarak derin bir tencerenin içerisine süt, irmik ve toz şeker diğer tatlı malzemelerin hepsi konulur ve kısık ateş de olacak şekilde kaynayana kadar karıştırılır. Kaynamasına yakın tereyağı ve vanilya eklenerek karıştırılmaya devam edilir. Koyu bir kıvam aldıktan sonra ocağın altı kapatılır. Görünüşü güzel bir tatlı yapılacağı için küçük pasta kaplarının içerisine yapılan sütlü irmik tatlısı yarısına kadar konulur. Tencerenin dibinde kalan diğer irmik tatlısının içerisine kakao eklenir ve iyicene karışana kadar karıştırılır. Karıştırıldıktan sonra küçük pasta kalıplarının içerisine konulan sütlü irmik tatlısının üzerine dökülür. Daha sonra buzdolabında birkaç saat bekletilir ve çıkarıldığı zaman kalıplar ters çevrilerek kalıbın içerisindeki irmik tatlısı çıkartılır. Üzerine isteğe göre tarçın, ceviz veya fındık serpiştirilerek servis edilir.

Afiyet Olsun.
" } ] }