{ "title": "Sütlü Bisküvili İrmik Tatlısı", "image": "https://www.irmik.gen.tr/images/sutlu-biskuvili-irmik-tatlisi(3).jpg", "date": "21.01.2024 09:16:29", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Sütlü bisküvili irmik tatlısı, irmik mutfağımızda en sıklıkla kullandığımız durum buğdayının öğütülmesi ile elde edilen besin maddesidir. Özellikle irmik besin değeri oldukça yüksek bir yiyecektir. İrmik ile yapılan sütlü tatlılar hem daha çok lezzetli hem de birçok yeni malzeme ile birleştirildiğinde farklı tatlarda yakalamak mümkün olmaktadır. Çoğunlukla fındık, ceviz, fıstık gibi kuru yemişler kullanılırken, aynı zamanda kivi çilek, böğürtlen, muz vb. Pek çok meyve ile irmikli tatlılar yapılabilir. Her meyve sütlü irmik tatlısına çok yakışmaktadır.

Sütlü bisküvili irmik tatlısının malzemesi
Üzerini süslemek için
Sütlü bisküvili irmik tatlısı nasıl yapılır?

İlk önce derin bir tencerenin içerisine sütü, şekeri ve irmiği ekleyin ve devamlı karıştırarak pişirelim. Sütlü irmik kaynamaya başlayıp göz göz olunca da ocağınızın altını kapatın içine vanilyayı ekleyerek karıştırın. Su ile hafif ıslattığınız kek kalıbına hazırladığınız sütlü irmiğin yarısını dökelim, daha sonra dilimlenmiş olan muzlar ile kakaolu bisküvileri üzerine dizelim. Ardından iri olarak çekilmiş fındıkları da muzların üzerine dökelim. Diğer sütlü irmik tatlısının kalanını da üzerine dökerek kapatalım. Yaklaşık olarak buzdolabında 2 ile 3 saat arasında dinlenmeye bırakalım. Buzdolabından çıkardığımız kek kalıbını ters çevirerek dilimleyin ve üzerine tarçın serpelim, isteğe göre fındık ya da ceviz dökülebilir.

Afiyet olsun.
" } ] }