{ "title": "Şerbetli İrmik Helvası", "image": "https://www.irmik.gen.tr/images/Serbetli-Irmik-Helvasi-25.jpg", "date": "21.01.2024 18:04:26", "author": "Gülşen boğa", "article": [ { "article": "Şerbetli irmik helvası, tatlı ihtiyacınızın giderebileceği en hafif tatlı türü olan şerbetli irmik helvası oldukça pratik yapılmaktadır. Mutfağınızda bulunan ve canınız her istediğinde kolaylıkla yapmanızı sağlayan ayrıca bayramlarda, ramazanda, kolayca yapılacak ikram edilebilir bir lezzettir. Şerbetli irmik helvası bilindiği gibi eski geleneklerde birçok cenazelerin yedi yemeklerinde yapılır dağıtılır. Günümüzde bu geleneğe birçok kişinin uyduğu bilinir ya da yapmak isteyen kişiler yapar. Birçok çeşitli ya da değişik bol malzemelerle yapılabilir. Bu kişinin tercihine kalmış ya da damak zevki nasılsa öyle yapılır. Yemeklerden sonra tüketmek istediğiniz çok hafif ve lezzetli şerbetli irmik helvasını gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Şerbetli irmik helvası kalori olarak da çok yüksek değildir. Yediğiniz bir akşam yemeği sonrası midenizi rahatlamasını sağlayan helva hiçbir şekilde midenizi rahatsız etmez.

Şerbetli irmik helvası için gerekli malzemeler
Şerbeti için
Şerbetli irmik helvası nasıl yapılır?

Geniş bir tencere içine margarini güzelce eritilmelidir. Eriyen margarinin kokusu çıkmalıdır, üzerine dolmalık fıstık ilave edilir. Kısık ateşe alınan tencerenin içindeki yağ ve fıstık pembe olana kadar kavrulmalıdır. Bu arda geniş bir tencerede şerbet yapılmalı, tencereye toz şeker ve su konmalı orta ateşte kaynamaya bırakılmalıdır. Kaynamaya başlayan şekerli suya limon suyu damlatılır iyice kaynayınca ocaktan alınarak soğumaya bırakılır. Kavrulan fıstığın üzerine irmik dökülerek sürekli karıştırılmalıdır. İrmik helvasında en önemli detay çok karıştırılması yoksa bir anlık dalgınlıkta dibini tutar. Yarım saat kavrulan irmiğin kıvama gelmiş olması gerek. Kıvama gelen irmiğin üzerine soğutulmuş şerbet dökülerek iyice karıştırılmalıdır. 10-15 dakika dinlenmeye bırakılarak ister sıcak ister soğuk tüketebilirsiniz. Şerbetli irmik helvanız servise hazırdır.

Afiyet olsun.

" } ] }