{ "title": "Pratik İrmik Helvası", "image": "https://www.irmik.gen.tr/images/Pratik-Irmik-Helvasi-75.jpg", "date": "20.01.2024 05:07:13", "author": "Nihal ucar", "article": [ { "article": "Pratik irmik helvası, tarifi genelde cenaze evlerinde yapılır diye bilinir. Ancak evlerde akşam televizyon başında birden tatlı isteyerek yaptığımız tatlılar arasında yer almaktadır. Normalde bu helva tarifi un ile de yapılan bir alternatifi de bulunmaktadır. İçine isterseniz dolmalık fıstık da kavurarak lezzetine lezzet katabilirsiniz. İsterseniz sizleri daha fazla bekletmeden hemen verelim tarifi.

Pratik irmik helvası malzemeleri
Pratik irmik helvası nasıl yapılır?

Öncelikle pratik irmik helvası tarifi için orta boy büyüklükte bir tencere veya yanmaz tava alın ve içine tereyağı veya sıvıyağı ekleyin ve ocağa koyun. Daha sonra kullandığınız yağ sıvı yağ ise irmiği biraz ısındırma işleminden sonra gerçekleştirin. Yok eğer tereyağı kullanacaksanız tereyağı iyice eridikten ve biraz kavrulduktan ve kokusu çıkana kadar iyice karıştırarak kavurun ve üzerine irmikleri ilave edip iyice karıştırın. Bu işlemi irmikleri kavrulana kadar devam edin. Yaklaşık olarak 4-5 dakika kadar irmiklerin rengi değişip dönene kadar karıştırarak kavurun. Daha sonra üzerine toz şeker ve suyunu ekleyerek karıştırın. İsterseniz siz bu işlemi ayrı bir kapta şekeri ve suyu karıştırıp şeker eridikten sonra da irmik helvasının üzerine dökebilirsiniz. Ardından ocağın altını iyice kısın ve suyu çekmesini bekleyin. Pratik irmik helvası şekerli suyu çektikten sonra ocağın altını kapatın ve üzerinden alıp servis için hazırlayabilirsiniz. Öncelikle Hindistan cevizi veya fıstık ezmesini bir kenarda bekletin ve siz bir yemek kaşığı alıp kaşığı ıslatarak irmik helvasından alarak servis tabağına güzelce ters çevirin. Bu işlemi pratik irmik helvası bitene kadar devam edin. Son olarak üzerine süslemesini yaparak servis edebilirsiniz. Pratik irmik helvası tarifi hazır. Şimdiden hepinize afiyet olsun.
" } ] }