{ "title": "Portakallı İrmik", "image": "https://www.irmik.gen.tr/images/Portakalli-Irmik-64.jpg", "date": "20.01.2024 11:55:37", "author": "Hande Kadak", "article": [ { "article": "Portakallı İrmik, Portakalı çok sevenlerden biri olarak portakallı irmik tatlısını da çok seviyorum. Portakalında tam mevsiminde olduğumuz için de rahatlıkla portakal bulup yapabilirsiniz bu tatlıyı. Sütlü tatlılar arasında en sevdiklerimden bir tanesi olan portakallı irmik tatlısının yapımı da oldukça kolay olduğundan fazla zaman kaybetmeden yapabilirsiniz. Şimdi lezzeti yönünden garantili olan portakallı irmik nasıl yapılır bunu sizlerle paylaşacağım.

Portakallı irmik Tatlısı Tarifinin Malzemeleri
Kreması için
Portakallı sos için
Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

İlk olarak tatlının tabanını yapmak için iki paket yulaflı bisküviyi rondodan çekin eritilmiş tereyağını da üzerine boşaltın iyice karıştırdıktan sonra kelepçeli kalıbın içine boşaltın ve eliniz ile iyice bastırın. Kreması için uygun bir tencerenin içine dört su bardağı sütü, bir su bardağı portakal suyunu, bir su bardağı irmik ve toz şekeri ilave edin ve karıştırın sonra ocağın üzerine alın. Sürekli karıştırmak koşuluyla krema kıvam alıp koyulaşana kadar pişirin. Pişen kremayı ocaktan alın ilk sıcağı çıktıktan hemen sonra bir paket vanilyayı ilave edin ve karıştırın. Hazır olan kremayı kalıp içerisindeki bisküvili taban üzerine boşaltın. Portakallı sosu hazırlamak için tencere içerisine iki su bardağı portakal suyu, iki yemek kaşığı toz şekeri ve nişastayı alıp tel çırpıcı yardımı ile iyice karıştırın. Daha sonra ocağın üzerine alıp sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin. Pişirilen portakallı sosu irmikli krema üzerine boşaltın ve düzgün bir şekilde yayın. Hazırlamış olduğunuz tatlıyı buzdolabında dinlendirmek üzere iki üç saat kadar bekletin. Portakallı irmik tatlısını dolaptan çıkardıktan sonra kalıp içerisinden de çıkarın ve dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }