{ "title": "Portakallı İrmik Tatlısı", "image": "https://www.irmik.gen.tr/images/portakalli-irmik-tatlisi.jpg", "date": "21.01.2024 12:35:02", "author": "Ayşe", "article": [ { "article": "Portakallı irmik tatlısı, şerbetti tatlı çeşitlerinin içinde çok sevilen bir tatlı çeşididir. Portakalın verdiği enfes aroması pratik oluşu ve lezzetinden dolayı Ülkemizde sık tüketilen tatlılar arasındadır. Süt ve süt ürünlerine karşı alerjiniz varsa veya bünyeniz farklı bir reaksiyon gösteriyorsa portakallı irmik tatlısı tam size göre bir tatlıdır. Çünkü içinde ne süt ne yoğurt yoktur onların yerine portakal suyu alıyor. Sizde hazırsanız gelin portakallı irmik tatlımızı hazırlayalım.

Portakallı irmik tatlısı için gerekli malzemeler
Şerbeti için gerekli malzemeler
Portakallı İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

3 adet yumurta ve toz şekeri derin bir kâseye alıp mikser yardımıyla yumurta ve çeker köpürüp eriyinceye kadar karıştırıyoruz. Daha sonra irmik, portakal suyu ve sıvı yağ ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Ardından kabartma tozu ve vanilyayı elekte eleyerek ekliyoruz. Hazırladığımız karışıma yavaş yavaş un ilave ediyoruz. Kek hamurundan biraz cıvık olmalı unu ona göre ayarlamalısınız. Hazırladığımız tatlının kekini dikdörtgen bir borcam tepsiye döküp önceden 180 derece ısıttığımız fırında altı ve üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Portakallı irmik tatlısı fırında pişerken biz bir yandan şerbetini hazırlıyoruz.

Şerbeti nasıl yapılır?

4 su bardağı toz şekeri ve suyu küçük bir tencereye koyup ocağın altını yakıyoruz şerbet 15 kaynayıp hafif koyulaşınca çeyrek limonun suyunu sıkıyoruz ve 2 dk daha kaynatıyoruz. Kaynayan şerbeti ılınması için bir kenara bırakıyoruz. Pişen kek ve şerbet ikisi de ılık bir hale gelince şerbeti tatlıya döküyoruz ve ince uzun dilimlere ayırıyoruz. Soğuyan portakallı irmik tatlısının üzerine Hindistan cevizi serperek servis yapabilirsiniz.
" } ] }