{ "title": "Portakallı İrmik Helvası", "image": "https://www.irmik.gen.tr/images/portakalli--irmik-helvasi.jpg", "date": "21.01.2024 09:40:23", "author": "Saliha Özkan", "article": [ { "article": "
Portakallı irmik helvası, irmik zaten başlı başına bir vitamin deposu olup, buna portakalda katıldığında inanılmaz bir lezzet ortaya çıkacaktır. Yapması çok kolay ve pratiktir. Fazla malzeme kullanılmayı gerektirmeyen tatlı türüdür. Zaten portakalın o keskin kokusu, irmik helvasına ayrı bir tat verir. Şimdi bu güzel tadı denemeniz için malzemeleri vereceğim.

Portakallı irmik helvası için gerekli malzemeler
Portakallı İrmik Helvası Nasıl Yapılır?

İlk önce, şekerimizi, suyu ve şekeri bir kapta eritelim. Üzerine sıkmış olduğumuz portakal suyunu da katalım ve bir kenarda bekleye dursun. Sonrasında tencereye tereyağı ve irmiği koyarak, pembeleşene kadar kavuralım. Diğer kapta karışmış olan sıvı harcı, tencereye dikkatli bir şekilde dökelim. Çünkü; sıçrayabiliyor ve son olarak da rendelemiş olduğumuz portakal kabuklarını içine katarak, kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Yaklaşık 15 dk pişme süresi vardır. Pişen helvamızı servis tabağına alarak, afiyetle yiyiniz.
" } ] }