{ "title": "Oktay Usta İrmik Helvası", "image": "https://www.irmik.gen.tr/images/Oktay-Usta-Irmik-Helvasi-29.jpg", "date": "20.01.2024 05:10:07", "author": "hakan tamer", "article": [ { "article": "Oktay Usta İrmik Helvası, İrmik, Genellikle sert buğday tanelerinin yıkanıp ısıtılarak kurutulduktan sonra öğütülmesi ile elde edilen az iri taneli bir undur. Zengin bir besleyici özelliğine sahip olan irmik helva yapımında da kullanılmaktadır.

İrmik Helvası, irmiğin şeker, yağ ve isteğe göre fıstık, süt, su, tereyağı gibi diğer katkı malzemeleri ile kavrulması sonucunda elde edilen bir Türk tatlısıdır.

Oktay usta irmik helvası evde malzemeleriniz olduğu sürece kolay bir şekilde yapabileceğiniz bir tatlı çeşididir. Malzemelerini kolay bir şekilde bütün marketlerde bulabilir ve alabilirsiniz. Oktay usta irmik helvası doyurucu özelliğe sahip olduğu gibi hafif bir tatlı türüdür. İster kendi canınız istediği zaman isterse evinize bir misafiriniz geldiği zaman kolay bir şekilde yapıp servis edebilirsiniz. Oktay usta irmik helvası lezzet bakımından çok lezzetli bir tatlıdır. Gelelim Oktay usta irmik helvası yapımına.

Oktay Usta İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeleri
Şerbeti için
Oktay Usta İrmik Helvası Nasıl Yapılır?

Öncelikle ilinize bir tencere alarak içerisine tereyağını, sıvı yağı, fıstığı koyunuz ve ocağın üzerine yerleştiriniz. Yerleştirdikten sonra kısık ateşte karıştırarak bal rengine dönünceye kadar kavurunuz. Daha sonra irmiği tencereye ilave ediniz ve irmiğin rengi dönene kadar kavurunuz. Daha sonra şerbeti için elinize bir derin bir kab alarak içerisine toz şekeri, sütü, suyu, pekmezi koyunuz ve şeker eriyene kadar çırpınız. Daha sonra ocağın üzerinde olan içerisinde kavrulan malzemeler olan tencerenin içerisine şerbeti dökünüz ve karıştırınız. İrmik şerbeti çekene kadar karıştırmaya devam ediniz. İrmik şerbeti çektiği zaman tencereyi ocaktan indiriniz. Daha sonra tencerenin kapağını kapatınız ve 30 dakika dinlenmeye bırakınız. Dinlendikten sonra Oktay usta irmik helvası hazır hale gelmiştir. Oktay usta irmik helvasını servis tabağına alınız ve dilediğiniz zaman servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }