{ "title": "Muzlu İrmik Tatlısı", "image": "https://www.irmik.gen.tr/images/muzlu-irmik-tatlisi.jpg", "date": "21.01.2024 04:41:16", "author": "Yonca emine çelik", "article": [ { "article": "Muzlu irmik tatlısı, sütlü tatlılar içerisinde çok sevilen tariflerdendir irmik tatlısı ve çeşitli şekillerde ve tatlarda yapılabilir. İster şekilli kalıplar kullanarak farklı görünümler katarsınız, isterseniz de muz, çilek, kivi, kiraz gibi meyveler kullanarak daha lezzet katabilirsiniz. Herkes sevdiği meyve türü ile lezzetlendirerek yapabilir. Muzlu irmik tatlısı da muz sevenlerin çok tercih ettiği tatlılardandır. Sade irmik tatlısından hiçbir farkı yoktur. Tatlının yapımı aynıdır; fakat arasına muz eklemesi yapılır. Misafirleriniz gelmeden bir gün önce yapıp kalıplara koyarak buzdolabına koyarsanız ertesi güne tatlınız hazır. Gayet lezzetli ve yapımı kolay olan bu tatlının tarifine bakalım.

Muzlu irmik tatlısı yapımı için gerekli malzemeler
Muzlu irmik tatlısı nasıl yapılır?

Tatlının yapımı için ilk olarak beş bardak süt, on yemek kaşığı şeker ve dokuz yemek kaşığı irmik derin bir tencereye alınır ve iyice karıştırılır. Ardından ocağa alınır ve altı açılır. Orta dereceli ateş de karıştırılarak pişirilir. Kaynayıp göz göz olmaya başlayınca ocaktan alınır. İçerisine vanilya ve tereyağı eklenerek tekrar karıştırılır. Kalıplara yarısına kadar tatlıdan konulur ve ardından muzlar halka şeklinde doğranır ve beş altı dilim konulur. Üzerine tekrar tatlıdan eklenir. Tüm tatlı bu şekilde konulur ve arasına muz dilimleri eklenir. Sıcaklığı çıkınca buzdolabına konulur ve en az üç dört saat bekletilip ardından kalıplar servis edeceğiniz tabağa ters çevrilir. Üzeri ceviz ile süslenir ve servis edilir.
" } ] }